Fraților, sportul românesc și-a pierdut total mințile

oprealuciansport.com

Asta chiar le intrece pe toate: federatia romana de polo pe apa, o chestie care infuleca de la stat 2.735.000 lei, dar nu trimite selectionate la calificari pentru CE de juniori, seniori, JO etc, adica nu face nimic, a decis sa se opreasca total, dar cu un foc de artificii unic in lume.

Desi pe site-ul mort si el al FRP nu exista aseara la 22,00 absolut nimic la zi, doar niste postari putrezite de vreme, am aflat prin grija unor amici, Alexandru Enciu fiind primul care a semnalat bazaconia, ca s-a decis oprirea totala a campionatelor, dar si acordarea titlurilor, Steaua la masculin, in timp ce la feminin, hodoronc-tronc, au fost acordate doua titluri – “campioanele” editiei 2020 fiiind Steaua si Rapid.

Acum tineti-va bine, pentru ca toate echipele din campionat sunt 3, mici si subtiri, asa ca lanterna rosie, Dinamo, este, n’oasa, vicecampioana nationala, drept pentru care fetele isi vor putea incasa oarece prime pentru argintul obtinut, nu? Ce sa mai vorbim de campioane, vitrina cluburilor Steaua si Rapid imbogatindu-se cu pretiosul trofeu tras la xerox!

Ati mai pomenit asa ceva? Mai ales ca decizia a fost luata pe 2 iunie, adica la o zi dupa reluarea activitatii sportive, cu deschidere totala pentru pregatirea in bazine. S-or fi plictisit si baietii aflati in Biroul Federal, poate aveau treaba si le statea pe creier chestia asta, cu campionatul, iar, vorba aia, ardea, trebuia sa stabileasca.

Asa ca, aflam de la ditamai presedintele federal, un domn numit Calin Găvruş, ca la masculin au fost stabilite si participantele la cupele europene, in ordine campioana CSA Steaua, vicecampioan CSM Oradea, locul 3 CS Dinamo şi locul 4 Corona Braşov. Participarea în cupele europene se va face normal, în funcţie de clasament, zice amintitul presedinte

“Chiar si-asa”, vorba personajelor din Las Fierbinti, la feminin daca sunt doar 3 echipe, cum pot participa 4 la cupele europene? Nu se stie, dar dincolo de toata aceasta brambureala, vedem absurdul care domneste in sportul nostru, o coaja cu cateva vitamine adevarate, dar goala pe dinauntru, stoarsa de fel de fel de profitori, intitulati presedinti si fel si chip de organisme.

Cand am aflat ca doi soti, ambii politicieni, au fost arestati la Zalau pentru ca au ciordit de la o echipa mediocra de volei 3,1 milioane de lei, adica echivalentul intregului buget al Federatiei romane de volei, cand vezi ca bugetul de stat alimenteaza 70 de federatii, inclusiv de scrabble (care are sectie, de performanta, nu radeti, la CSM Bucuresti, club platit tot din bani publici sa produca nimic) iti dai seama ca intreagul domeniu este asezat pe baze subrede.

Adica fiecare face ce vrea, dupa propriile interese sau pur si simplu bunul plac, intr-o ameteala totala. Iata, la FRH nu au fost acordate titlurile de campioane nici la masculin, nici la feminin, iar la polo au fost acordate 2 titluri intr-un campionat de 3 echipe. Felicitari si vicecampioanei, nu?

DOAMNE APARA SI PAZESTE!

About Author