Sistem de iluminare nou, în Arena Antonio Alexe

Arena Antonio Alexe din Oradea are un nou sistem de iluminat. Lucrările au fost realizate pe parcursul ultimelor săptămâni de către compania Ambiflux.

Principalele beneficii ale noului sistem de iluminat sunt reducerea substanțială a consumului, respectiv eliminarea timpilor de așteptare pentru (re)aprinderea becurilor.

Vechiul sistem de iluminat funcționa pe baza unui sistem cu vapori. Actualul sistem este de tip LED, iar aprinderea și reaprinderea becurilor se realizează instantaneu, fără a mai fi nevoie de timp (de ordinul minutelor) pentru reaprindere.

În luarea deciziei de schimbare s-a ținut cont de necesitatea unui sistem de iluminat modern, care să corespundă standardelor actuale în toate disciplinele sportive de sală. Noul sistem de iluminat asigură condiții optime atât pentru publicul spectator, cel prezent în tribune, cât și pentru transmisiunea în sistem 4K a evenimentelor/meciurilor.

Arena Antonio Alexe a fost construită după un proiect din anii 70 și a fost dată în folosință în 1980. De-a lungul timpului sala polivalentă din Oradea a suferit mai multe lucrări de modernizare, atât la nivelul suprefeței de joc, la tribune, respectiv spații adiacente (vestiare, birouri, sală de protocol, bazin, holuri de acces), cât și în ceea ce privește utilitățile.

Denumirea inițială a clădirii a fost Sala Sporturilor, pentru ca în anul 2005 să fie denumită în amintirea lui Antonio Alexe, unul dintre cei mai importanți jucători de baschet din istoria României, stins din viața la începutul acelui an calendaristic.

About Author