Un nou pas înainte spre perfecționarea sportului

Miercuri, 10 iunie la Casa Tineretului din Oradea a avut conferinţa de presă cu ocazia semnării unui protocol între CENTRUL DE FORMARE PROFESIONALA M.A.R.A. SRL (director executiv Romeo Tulkos) şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor (preşedinte Radu Bitea). La semnarea protocolului a participat si secretarul general al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor, Petru Boros. Acest protocol este o premieră dat fiind faptul că AJF Bihor este prima asociaţie judeţeană de fotbal care semnează un astfel de protocol!
Protocolul vine în sprijinul asociaţiilor/cluburilor sportive afiliate la AJF Bihor, care doresc să îşî formeze un preparator sportiv (fizic), Centrul de Formare Profesională MARA fiind autorizat de către Comisia de autorizare din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială pe o perioada de patru ani. Membrii AJF Bihor care doresc să urmeze cursul de preparator sportiv vor beneficia de o reducere de 20% din taxa de curs.
Cursul de preparator sportiv este un curs de specializyare de 80 ore (20 ore teorie şi 60practică), fiind dobândite competenţe precum Asigurarea igienei personale şi a stării de sănătate personale; Aplicarea normelor de Securitate şi Sănătate în Muncă; Dezvoltarea profesională proprie; Organizarea activităţii de pregătire fizică; Pregătirea fizică a sportivilor; Monitorizarea sportivilor; Evaluarea nivelului pregătirii fizice; Derularea programelor de refacere şi/sau recuperare fizică. Lectorul principal este dl Lect.Univ.Dr Marius Oltean.

În cadrul acestor cursuri Romeo Tulkos, a lansat o invitaţie doamnei Lect.Univ. Mirela Ştef şi domnului Lect.Univ. Marius Marinău pentru a prezenta unele module ale programei de curs, invitaţie pe care doamna Ştef şi domnul Marinău au acceptat-o cu drag.
„Acest protocol nu doar că ne onorează dar ne şi obligă, ca prin lectori de cel mai inalt nivel de profesionalism să formăm preparatori sportivi care vor activa la asociaţii/cluburi şi prin plus valoarea pe care o aduc in vederea pregătirii fizice a sportivilor de performanţă şi înaltă performanţă să fie una de succes! Suntem deschişi la colaborarea şi cu alte asociaţii judeţene din ţară. În ceea ce priveşte pregătirea practică specifică fotbalului îl vom coopta şi pe dl prof Radu Bitea care pe lângă faptul că este un om calificat pentru acest domeniu , el fiind formator, lector, evaluator este şi absolvent al facultăţii de educaţie fizică şi sport.” – Romeo Tulkos
Certificatele care vor obţine cursanţii după examenul de absolvire vor fi recunoscute de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, precum Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Costul unui astfel de curs este de 1 500 lei iar dacă ești legitimat la una dintre echipele care activează în competițiile organizate de AJF Bihor beneficiezi de 20 % reducere. Cert este că aceste curs poate fi urmat de absolvenți de Facultate de Educație Fizică și Sport sau de posesor carnet de antrenor, vizat la FRF.

Următorul protocol Centrul de Formare Profesională MARA o va semna în curând cu Federaţia Română de Powerlifting (preşedinte Ovidiu Pănăzan) şi va avea ca obiect formarea membrilor federaţiei în meseriile de instructor şi/sau preparator sportiv cu respectarea condiţiilor de acces la aceste cursuri.

About Author