Noua sala polivalentă din Oradea va fi finalizată la termen

Așa cum era de așteptat, continuă într-un ritm foarte bune, construcţia noii Săli Polivalente cu 5.000 locuri din Oradea, situată în imediata vecinătate a Campusului Universitar al Universităţii Oradea. Fondurile pentru realizarea investiţiei, evaluată la 60 milioane de lei, sunt asigurate în cea mai mare parte din bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii şi parţial de Primăria Oradea.

Lucrările sunt executate pe locul Pieţei Obor, fosta piaţă de vechituri a oraşului, de un consorţiu format din Construcţii Erbaşu şi firma orădeană Selina, care au ajuns la peste 55% din totalul lucrării iar până la finele anului 2020 se dorește în principal ca sala să aibă acoperiș.

Investiţia va trebuit finalizată până în vara anului 2021 când iubitorii sportului din Oradea și nu numai, vor avea o mare onoare de a fi prezenți la inaugurare.

Noua sală de sport polivalentă va avea o capacitate de 5000 locuri, din care 3600 în gradene fixe şi 1400 în gradene retractabile.

Finanţarea se va realiza de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi de către Municipiul Oradea, în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public şi social, subprogramul Săli de Sport.

Sala va îndeplini criteriile federaţiilor continentale pentru sporturi de echipe indoor (handbal, baschet, volei). Se vor pentru organiza campionate şi cupe europene şi internaţionale până la nivel de sferturi de finală. Astfel, Oradea va intra în circuitul oraşelor cu săli de sport omologate pentru competiţii continentale şi va putea găzdui cu brio astfel de competiţii.

About Author