Categories Editorial

Anunț public: Nu cred în acest mega-proiect în actualul format!!!

În urmă cu câteva zile, Primăria Oradea, prin vocea lui Mircea Mălan viceprimar mă bucura enorm cu o veste mai mult decât entuziasmantă. Este vorba de mega proiectul sportiv care pare să se nască în incinta actualului Stadion Tineretului și în apropiere. Spun care pare să se nască din mai multe motive. În primul rând și cel mai important, cel financiar.
E foarte simplu să vii și să dai din gură și să afirmi public că PMO va construi un complex sportiv în valoare de 50 milioane euro!!! Mai mult sau mai puțin.
Oameni buni, după câteva zile euforice, pur și simplu m-am trezit la realitate.
Aceste baliverne nu vor exista NICIODATĂ. Dar absolut NICIIODATĂ în formatul actual. Un lucru e sigur, nu a început campania electorală să curgă minciunile. Iar de minciunile politrucilor suntem sătui cu toții. Dovadă, prezența scăzută la urne.
50 milioane euro este o sumă fabuloasă, pe care nici Primăria Municipiului București, de zece ori mai mare ca Oradea nu și-l poate permite. A că se dorește un stadion nou, e absolut normal. Compania Națională de Investiții dacă galbenii vor rămâne la putere au anunțat public că vor sprijini proiectul cu noul stadion din Oradea. Dar deocamdată atât. Și celălalt viceprimar,

Florin Birta susținea proiectul, dar voalat, știa el ce știa.

În aldoilea rând să vii să spui că se vor face stadioane de atletism, două, teren de baschet, sau handbal, și cel mai grav că demolezi o sală să contruiește două noi este absolut aberant.
Trebuie să fii nu NAIV ci foarte NAIV, să crezi așa ceva. Pământenii nu vor trăi acest mega complex sportiv în actualul format numai dacă vior avea mașină de tipărit bani. Și atunci va fi dificil.

Așa că, mai ușor cu astfel de derapaje în sport că nu e momentul, domnilor. Mai ales că există un precedent la fosta baza de tenis Voința din Oradea, unde se vorbea de o parcare pentru mașini de 300 de locuri, 21 locuri de motocicletă și șapte terenuri pe acoperiș. Povești de adormit fraieri, în urmă cu ceva ani. Nu mai suntem FRAIERI suntem oameni care știu ce vorbesc când e vorba de sport și stăpânim mult mai bine subiectul decât orice viceprimar din România!!!

About Author