Categories Fotbal

Stelian Farcău cooptat în conducerea secției de fotbal a CSM Oradea

Academia de fotbal CSM Oradea își extinde colectivul. Conducerea clubului a semnat un angajament cu Stelian Farcău (foto), acesta urmând să i se alăture lui Florin Fărcaș în coordonarea activității fotbalistice la nivel juvenil în cadrul proiectului de la CSM Oradea.

Născut pe 27 decembrie 1974, Farcău a fost jucător de fotbal la nivel profesionist. El a activat pentru echipele FC Bihor, Olimpia Satu Mare și Liberty Salonta.

Stelian este absolvent al Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad, unde a urmat cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport. El deține licență UEFA de categorie A ca antrenor.

După încheierea activității de jucător, el a început activitatea ca antrenor, aflându-se pentru a scurtă perioadă la cârma lui FC Bihor. Această funcție a avut-o pe parcursul sezonului competițional 2011/12.

În luna iunie 2013 a început activitatea de scouter pentru Liberty Sport Management. Ulterior, a fost angajat de celebrul club de fotbali britanic Arsenal Londra ca scouter în academia acestei structuri. El a demarat această colaborare în 2018.

Venirea lui Stelian Farcău în cadrul Academiei de fotbal CSM Oradea este un semnat cât se poate de clar cu privire la ambițiile pe care conducerea clubului le are față de dezvoltarea sectorului juvenil în fotbalul orădean. Acesta a oferit o serie de talente către fotbalul internațional de nivel înalt, cel mai recent astfel de nume fiind Patrik Gânțe.

About Author