Categories Tenis

Simona Halep triumfătoare la Praga!!!

După un început de meci ezitant, Simona Halep (foto) a preluat complet controlul partidei cu Elise Mertens, a obținut primul set fără probleme și părea să se desprindă și în setul secund (a făcut break în primul game). Belgianca (23 WTA) a început să riște mult mai mult și să diversifice loviturile (reverul său în lung de linie a fost la înălțime), însă Simona a practicat un joc foarte solid, a servit bine, a oprit la timp seria bună a adversarei (Mertens a câștigat trei game-uri consecutive și a condus cu 5-4) și s-a impus cu 6-2, 7-5, după o oră și 35 de minute. Pentru Simona Halep, titlul de la Praga este al 21-lea câștigat în carieră (a mai jucat alte 17 finale).

Pentru parcursul de la Praga, Simona va primi 25.000 de dolari şi 280 de puncte în clasamentul WTA.

Pentru titlul de la Praga, Simona Halep le-a învins pe Polona Hercog (46 WTA), Barbora Krejcikova (118 WTA), Magdalena Frech (174 WTA), Irina Begu (82 WTA) și Elise Mertens (23 WTA).
Pentru Halep acesta a fost primul turneu jucat după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus. La ultima competiție la care a evoluat, Simona a câștigat titlul de la Dubai (a trecut în finală de Elena Rybakina).

Ce a declarat Simona Halep:

„Vreau să vă mulţumesc tuturor că aţi venit astăzi să ne susţineţi. Ştiu că sunt condiţii grele şi vremuri grele, dar apreciez cu adevărat că aţi venit să ne susţineţi, azi, în finală. Vreau să-i mulţumesc de asemenea lui David (n.r. – David Trunda, directorul turneului) pentru o săptămână grozavă, pentru o treabă extraordinară, ştiu că nu este uşor, ţinând cont de toate regulile, dar aţi reuşit să ne faceţi să ne simţim în foarte mare siguranţă, chiar dacă m-am plictisit foarte mult în cameră, zece zile.

Vă mulţumesc pentru tot, a fost o săptămână grozavă. Vreau să le mulţumesc celor de la WTA şi tuturor sponsorilor, preşedintelui federaţiei, pentru că aţi făcut acest turneu posibil. După o atât de lungă pauză, a fost cu adevărat plăcut să simt din nou senzaţia de a fi pe teren.

Sunt fericită că am reuşit să câştig acest turneu, am mai fost la Parga cu aproximativ 15 ani în urmă, dar nu-mi mai amintesc foarte bine cum a fost fost. Dar m-am simţit grozav şi mi-a plăcut. Deci vă mulţumesc şi sper să revin în viitor aici”, a declarat Halep, la festivitatea organizată după finală.

About Author