Categories Tenis

Horia Tecău și Jean Julien Rojer, eliminați la Cincinnati

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi cel olandez Jean-Julien Rojer (foto) a fost învinsă de cuplul american Steve Johnson/Austin Krajicek cu 6-4, 7-5, miercuri, în sferturile de finală ale probei de dublu a turneului ATP Masters 1.000 de la Cincinnati, găzduit anul acesta de arenele Flushing Meadows din New York şi dotat cu premii totale de 4.222.190 dolari.

Tecău şi Rojer s-au înclinat după o oră şi 23 de minute, fiecare pereche încheind cu 4 aşi şi o dublă greşeală. După ce au dominat primul set, adjudecat cu 6-4, americanii au condus cu 3-1 în actul secund, dar Tecău şi partenerul său au câştigat trei ghemuri consecutive (3-4). Johnson şi Krajicek au ratat patru mingi de meci la 5-4, au fost egalaţi, 5-5, dar au făcut imediat un nou break şi s-au impus cu 7-5.

În turul anterior, americanii au eliminat favoriţii numărul doi, Lukasz Kubot (Polonia)/Marcelo Melo (Brazilia).

Tecău şi Rojer, care vor evolua la US Open, vor primi un cec de 41.000 de dolari şi 180 de puncte ATP la dublu.

Tecău şi Rojer au pierdut anul trecut în primul tur la Cincinnati, în faţa cuplului Feliciano Lopez (Spania)/Andy Murray (Marea Britanie).

Perechea româno-olandeză are o finală la Cincinnati, în 2016, când cuplul croato-brazilian Ivan Dodig/Marcelo Melo s-a impus cu 7-6 (5), 6-7 (5), 10-6. Tecău a obţinut un titlu la Cincinnati, în 2012, alături de suedezul Robert Lindstedt.

About Author