Categories Tenis

Șase români în cursa de la Flushing Meadows

Principala favorită a competiției după retragerea australiencei Ashleigh Barty, Simona Halep, și-a anunțat retragerea de la US Open după ce a câștigat titlul la turneul de la Praga. România a rămas astfel fără cea mai importantă armă la Flushing Meadows. Chiar și așa, întrecerea rămâne captivantă, asta pentru că vom avea mai mulți reprezentanți pe care să-i susținem. Din păcate, în proba de simplu masculin, România nu are niciun reprezentant, asta după ce Marius Copil a decis să nu facă deplasarea la New York.

Potrivit informațiilor furnizate de freelancer-ul Daniel Radu, la US Open vom avea șase reprezentanți: patru jucătoare pe tabloul de simplu, o jucătoare pe tabloul de dublu feminin și un jucător pe tabloul de dublu masculin. În proba de simplu le vom putea susține pe Sorana Cîrstea (foto) , Irina Begu, Patricia Țig și Mihaela Buzărnescu. Aceasta din urmă nu a mai disputat un meci de aproape un an de zile, însă este încrezătoare că poate reveni pe terenul de tenis cu victorie.
De partea cealaltă, în proba de dublu, România îi va avea pe Horia Tecău, care va face pereche cu al său bun prieten și partener de mult timp, olandezul Jean-Julien Rojer, iar pe tabloul de dublu feminin o avem pe Raluca Olaru. Aceasta din urmă va face echipă cu jucătoarea din Spania, Sara Sorribes Tormo.
Acum mai sunt doar câteva zile până la debutul competiției, însă nerăbdarea crește pe zi ce trece privind meciurile de care vom avea parte la o ediție inedită a US Open. Tragerea la sorți, au anunțat organizatorii, va avea loc joi, de la ora 19, ora României. Atunci vom afla exact cum arată traseele favoriților și în ce măsură le cresc sau le scad șansele la titlu. Apoi, tragerea la sorți a probei de dublu va avea loc duminică, pe 30 august.

Conferințele de presă virtuale ale jucătorilor vor fi organizate vineri, pe 28 august. US Open este cel de-al 2-lea turneu de grand-slam al anului, după ce Wimbledon-ul a fost anulat, iar Roland Garros-ul a fost amânat și se va disputa în toamnă. Competiția de la Flushing Meadows va debuta pe 31 august și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport.

About Author