Categories Fotbal

CAO face mutări importante înainte de debut

Pe lângă transferurile realizate în zilele precedente, transferuri ce au inclus venirile lui Cosmin Verdeș (foto stânga), Cristian Urbanowski și Bogdan Mintaș, clubul orădean a mai operat o serie de permutări, menite să completeze lotul de jucători, atât din punct de vedere calitativ, cât și al tinereții, ultimul capitol menționat fiind atât o deviză a Club Atletic Oradea 1910, cât și un element de maximă importanță la nivelul Ligii a 3-a.

Reveniri, prelungiri si promovari

La capitolul achiziții, pe lângă cele trei transferuri menționate anterior, se mai poate vorbi despre două reveniri, este vorba de tinerii Darius Torok (mijlocaș, n. 2001) și Vlad Negruțiu (mijlocaș, n. 2003), ce fuseseră împrumutați în iarnă la CS Diosig, respectiv CS Oșorhei, dar care nu au apucat să evolueze deloc pentru acestea datorită suspendării Ligii a 4-a din motive pe care deja le cunoaștem.
De asemenea, Club Atletic Oradea 1910 și CS Diosig au ajuns la un acord pentru prelungirea cu încă un an al împrumutului jucătorului Andrei Iacob (mijlocaș, n. 2000), jucător ce s-a dovedit esențial atât în jocurile de baraj, cât și în cadrul perioadei de pregătire din iarnă.

Din cadrul echipelor de juniori ale CSM Oradea, partenerul de încredere al CAO, a fost promovat în lotul echipei mari jucătorul Márk Kovács (mijlocaș, n. 2004), care în acest moment, este al doilea cel mai tânăr jucător din lot după fundașul central Luca Popa (n. 2005), iar o serie de fotbaliști precum: Alexandru Nicolae Lezeu (fundaș, n. 2004), Adelin Haiaș (fundaș, n. 2004), Andrei Hosu (mijlocaș, n. 2004) și Iannis Pop (mijlocaș, n. 2004) sunt în vederile staff-ului tehnic, antrenându-se periodic alături de echipa de seniori.


Plecări definitive sau temporare

Pe de altă parte, după toate aceste veniri sau reveniri, a sosit momentul pentru clubul nostru să anunțe și o serie de despărțiri, unele definitive, altele temporare. Astfel, după despărțirea de căpitanul formației, Andrei Haș (click aici pentru detalii), staff-ul tehnic a decis să nu se mai bazeze la nivelul Ligii a 3-a pe o serie de jucători care au făcut parte din lotul de Liga a 4-a.

În acest context, Club Atletic Oradea 1910 anunță încetarea colaborării cu jucătorii Șerban Man și Erik Țîrtea. De asemenea, staff-ul tehnic a decis să nu se mai bazeze pe serviciile următorilor jucători: Dan Jurcă, George Tenche și Andrei Roman, situațiile lor contractuale urmând a fi lămurite în perioada următoare.

Erik Țirtea (n. 2000, la Oradea) a făcut parte din echipa CAO încă de la reînființare, evoluând ca fundaș stânga în 27 de partide și marcând un gol. Dintre aceste apariții însă, 20 au fost la Liga a 5-a, Erik fiind chinuit ulterior de o accidentare destul de gravă.

Șerban Dumitru Man (n. 2000, la Beiuș) a fost și el parte a proiectului CAO încă de la reînființare. Acesta a evoluat ca fundaș dreapta sau fundaș central în nu mai puțin de 57 de partide, marcând 7 goluri la nivelul ligilor a 4-a și a 5-a.

Dan Alexandru Jurcă (n. 1996, la Beiuș) a fost parte a colectivului Club Atletic Oradea 1910 începând cu iarna lui 2020, evoluând ca fundaș stânga sau dreapta în cele două meciuri de baraj pentru formația „de pe Crișul Repede”, fără a reuși vreun gol.

George Tenche (n. 1999, la Oradea) a evoluat pentru formația noastră începând cu iarna lui 2019, atât ca mijlocaș defensiv, cât și ca fundaș central. Acesta și-a făcut apariția în 23 de partide nereușind vreun gol.

Andrei Florian Roman (n. 2000, la Picleu) a ajuns să poarte tricoul „alb-verde” al CAO în iarna acestui an, vârful venit pe filiera Crișului din Sântandrei neapucând să evolueze însă în vreun meci oficial pentru formația noastră.

Echipa Club Atletic Oradea 1910 ține să le mulțumească pentru contribuția adusă la renașterea unui club, simbol al fotbalului orădean, dar și pentru colaborarea avută, le urează mult succes pe mai departe în carieră și vrea să îi asigure că aportul fiecăruia a fost decisiv într-o anumită etapă a dezvoltării noastre, fie că a fost Liga a 5-a, a 4-a sau barajul de promovare. Numele lor va rămâne întipărit pentru totdeauna pe panoul generațiilor care au evoluat pentru CAO.

De asemenea, câțiva dintre fotbaliștii noștri vor fi cedați sub formă de împrumut, pentru a putea avea cât mai multe meciuri în picioare, iar în această categorie îi regăsim pe Nadin Herman (portar, n. 2002), Adrian Balog (mijlocaș, n. 2000) și Andrei Farcaș (atacant, n. 2002).
Dintre aceștia, Adrian Balog va fi cedat la Universitatea Oradea pentru un an, de altfel acesta are și cele mai multe prezențe în campionat pentru CAO, 68, reușind și 3 goluri. Mai tinerii săi colegi Nadin Herman și Andrei Farcaș au evoluat doar răzleț pentru echipa de seniori, variante de împrumut existând și pentru aceștia, vom reveni însă cu amănunte când acestea se vor și concretiza.

About Author