Categories Editorial

Timpul nu se poate opri când e vorba de viitorul soților Preda

Au câștigat împreună peste 700 medalii în diferite competiții interne sau internaționale. În calitate de antrenori. Și să numeri până la 700 e mult, dar să și îți aduci aminte fiecare medalie. E greu.
Soții Preda, căci despre ei este vorba Virgil și Mariana pot liniștiți să intre în Cartea Recordurilor. Și nu e deloc o glumă. Ambii au fost sportivi, medaliați la nivel național la seniori. Au câștigat din postura de antrenori toate titlurile națonale de la copii, juniori, tineret și seniori în țară, iar în trei ediții medalii de aur la copii, juniori și tineret. Poate cel mai important, că peste 90 % din atleți sunt orădeni.
Săritoarea în lungime, Cornelia Deiac a fost de două ori în finala Campionatului European în sală de seniori, la Paris și Goteborg, locul 3 la Campionatele Mondiale de juniori, iar Ligia Grozav, a fost Campioană Mondială la înălțime, o performanță unică în istoria sportului bihorean. Sunt performanțe pe care orice antrenor, în orice ramură sportivă și le-ar dori.
Virgil a ieșit la pensie în acte, dar va rămâne antrenor alături de Mariana la cele trei cluburi importante și anume LPS Bihorul, CS Universitar și CS Municipal. Satisfacția lor este faptul că după o muncă de 42 de ani în sfârșit cu fonduri private au reușit să-și amenajaze un sector de sărituri pe Stadionul de la Universitatea. Cel mai mare regret că nu au avut un sportiv la Jocurile Olimpice. Orice camparație cu cei doi din orice domeniu de activitate poate fi deplasată sau jignitoare. Și lucrurile vor continua pentru cei doi în aceeași măsură. Promit că vor vrește din nou generații importante de săritori, iar presa sportivă bihoreană trebuie să le fie recunoscătoare pentru miile de articole pe care le-au compus într-un sport individual în care te lupți tu cu perfromanța ta.

About Author