Categories Baschet

Șerban Sere: „Obiectivele rămân aceleași, Cupa și campionatul”

Invitat în cadrul unei emisiuni tv, Șerban Sere (foto) președintele CSM Oradea a „dat din casă” unele informații cu privire la activitatea secției de baschet masculin. Astfel, discuția s-a specializat mai mult spre viitor, trecutul nemaifiind important în aceste momente.

„Putem să mișcăm puțin sportul, nu este complicat, am păstrat același nucleu de jucători, plus completarea cu o serie de juniori, lucrurile merg bine spre foarte bine, avem o grijă mare de a fi atenți cu activitatea și măsurile anti covid, o măsură inedită. Am fost feriți de astfel de probleme. Am ales continuitatea și la cerințele antrenorului, care adaptează și schimbă foarte mult în funcție de cerințele adversarului.
Noilor veniți le e necesar o adaptare mai lungă, de aceea preferăm continuitatea. Iar rezultatele au fost foarte bune în ultima perioadă” au fost primele cuvinte.
Referitor la situația lui Richard, era nevoie de o schimbare, pretențiile lui financiare au fost peste posibilitățile noastre, toți jucătorii au acceptat o reducere a salariului trecând prin situația dată.
„Nu ar fi fost corect față de alți jucători ca unu să nu accepte reducere, și toți ceilalți să accepte. Îi dorim succes, poate o să-l vedem într-un viitor din nou la Oradea. Nou venitul Holt este un jucător experimentat, a jucat în Spania și Australia, VTB un jucător excepțional, el a înțeles situația, a acceptat oferta substanțial redusă față de ceea ce a jucat în sezonul trecut”.

Despre cele două jocuri din Serbia, Șerban Sere avea să spună:

Primul joc cu Steaua Roșie a fost primul test, a fost o diferență de valoare normală, ei erau aproape de debutul în Euroligă, iar noi cu patru săptămâni înainte de start. Au lipsit și doi jucători, am jucat cu o rotație redusă. La două zile distanță am jucat împotriva celor de la am KK FMP Beograd am avut o evoluție îmbunătățilă, am avut și +12 pe tabelă, dar am cedat pe final.
Referitor la academia CSM Oradea, ideea de bază este de a forma jucători nu de a obține cele mai importante rezultate.

„Sunt mai mulți jucători în atenția echipei de seniori, fac parte din prima generație 2002-2003, au făcut pregătirea cu prima echipă. Scopul principal este de a produce jucători. Vom încercă să fim cât mai pozitivi în condițiile date, totul depinde de legislație, am încurajat copii să rămână alături de club, am încercat să ne antrenăm în condițiile de care am beneficiat. Sperăm că o dată și odată să revenim la normal. Încercăm să comunicăm cât mai mult cu suporterii, vrem să fim alături de suporteri, vom căuta cele mai bune soluții”.
Despre primele competitii oficiale, în speță Cupa României: „Avem o grupă accesibilă, nu concepem să nu ne calificăm mai departe, avem același obiectiv câștigarea trofeului. Intenționăm să ne depunem candidatura pentru organizarea unor condiții santitare dintre cele mai bune, respectăm protocoalele în desfășurare. Avem săli la dispoziție și zilele viitoare vom face o adresă către FR Baschet.
Obiectivele sunt aceleași în fiecare an și anume câștigarea cele două trofee interne și un parcurs cât mai lung în Cupele Europene. Rezultatele și performanța trebuie apreciate de comunitatea locală care investește în sport dar și în bazale sportive”.

About Author