Categories Fotbal

CFR Cluj se califică în grupele Ligii Europa

La capătul unui meci perfect, CFR Cluj i-a învins fără emoții, cu 3-1, pe finlandezii de la KuPS, calificându-se în grupele Europa League (EL) pentru al doilea an consecutiv. Golurile de pe stadionul din Gruia au fost înscrise de Rondon, în două rânduri și Debeljuh, noua achiziție a feroviarilor.

Tragerea la sorți pentru grupe va avea loc vineri, 2 octombrie, de la ora 14:00. Cele 48 de echipe din EL vor fi împărțite în patru urne de câte 12 echipe, după coeficientul UEFA. În acest moment, CFR Cluj e în urna a patra, ceea ce înseamnă că poate avea parte de o grupă dificilă. Campioana României poate urca în urna a treia, dar are nevoie de trei rezultate surpriză în play-off-ul Europa League.

Clujenii au avut un sezon de excepție, anul trecut, după victoriile cu Celtic, Lazio și Rennes, remizând de două ori în 16-imile competiției cu Sevilla, câștigătoarea Europa League.

O nouă prezență în această fază aduce o sumă impresionantă în visteria clubului din Gruia, chiar dacă sumele din EL nu se compară cu cele din grupele Champions League. După victoria din această seară, CFR Cluj va obține un bonus de 2,9 milioane de euro din partea UEFA pentru calificarea în grupele EL.

O victorie în faza grupelor este premiată cu câte 570.000 de euro, o remiză cu câte 190.000 de euro. Anul trecut, românii au încasat aproape 2,3 milioane pentru cele patru victorii din grupa cu Celtic, Lazio și Rennes.

Repetarea performanței din sezonul precedent, calificarea în 16-imile Europa League, ar mai aduce un câștig suplimentar de 500.000 de euro. Dacă va încheia pe locul 1 în grupă – 1 milion de euro.

Anul trecut, CFR Cluj a câștigat, în total, peste 13 milioane de euro din participarea în cupele europene, în această sumă fiind incluși și banii din market pool.

About Author