Categories Baschet

Orădenii, favoriți clari la jocurile din Cupa României

Arena Antonio Alexe din Oradea va găzdui un turneu de baschet masculin contând pentru Cupa României – ediția 2020/21. Evenimentul se va desfășura în perioada 17-22 octombrie anul curent.

Luni (05.10), Federația Română de Baschet a atribuit lui CSM Oradea dreptul de organizare al Grupei B din faza de calificare a Cupei României. A fost singura cerere de organizare a acestei grupe depusă.

Potrivit normelor în vigoare, delegațiile celor cinci echipe participante vor domicilia în aceeași unitate de cazare pe tot parcursul evenimentului, adică între 16 și 21 octombrie. Echipele se vor deplasa de la hotel spre sală cu autocarul pentru antrenamente și meciuri, iar la încheierea acestora trebuie să se întoarcă la hotel.

CSM CSU Oradea face parte din Grupa B în faza inaugurală a amintitei competiții. Roș-albaștrii se vor confrunta pentru un loc la turneul final cu CSA Steaua București, SCM Universitatea Craiova, BC Athletic Constanța și CSM VSK Miercurea Ciuc.

Cele cinci echipe se vor confrunta pe sistemul fiecare cu fiecare. Primele două clasate se califică la turneul final, acolo unde ar putea avansa și a 3-a clasată.

Echipele vor ajunge la Oradea pe parcursul datei de 16 octombrie, urmând să aibă câte o poziție de antrenament asigurată. O zi mai târziu demarează competiția. Fiecare echipă va disputa câte patru partide, având prin rotație câte o zi de pauză.

Programul jocurilor:

Etapa 1 – 17.10.2020

CSM VSKC Miercurea Ciuc vs Steaua Bucuresti
SCM Craiova vs ABC Athletic Constanta
Etapa 2 – 18.10.2020

CSM Oradea vs CSM VSKC Miercurea Ciuc
Steaua Bucuresti vs SCM Craiova
Etapa 3 – 19.10.2020

ABC Athletic Constanta vs CSM Oradea
SCM Craiova vs CSM VSKC Miercurea Ciuc
Etapa 4 – 21.10.2020

CSM Oradea vs SCM Craiova
Steaua Bucuresti vs ABC Athletic Constanta
Etapa 5 – 22.10.2020

CSA Steaua Bucuresti vs CSM Oradea
Athletic Constanta vs CSM VSK Miercurea
Potrivit normelor în vigoare impuse de autoritățile române, accesul publicului în arenele sportive nu este permis la ora actuală.

About Author