Categories Tenis

Semifinale extrem de atractive la Roland Garros

Novak Djokovic, Rafael Nadal, Diego Schwartzman (foto) și Stefanos Tsitsipas s-au calificat în semifinalele French Open.

Novak Djokovic, liderul ATP, l-a învins miercuri seara pe spaniolul Pablo Carreno Busta, scor 4-6, 6-2, 6-3, 6-4, și se va duela în semifinale cu Stefanos Tsitsipas. Pablo Carreno Busta este cel cu care juca Djokovic la US Open în momentul în care a fost descalificat ca urmare a faptului că a lovit, involuntar, cu mingea un arbitru.

Tsitsipas și-a obținut tot miercuri biletul pentru penultimul act de la Paris după ce l-a învins pe rusul Andrei Rublev, scor 7-5, 6-2, 6-3.

Rafael Nadal, deţinătorul titlului, s-a calificat marți noapte în semifinalele turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, după ce a trecut în trei seturi, 7-6 (7/4), 6-4, 6-1, de tânărul și talentatul italian Jannik Sinner, în vârstă de 19 ani.

Jocul s-a încheiat la ora locală 1:25 (2:25 în România), devenind astfel cel mai tardiv meci din istoria Openului Franţei.

Nadal se va lupta pentru un loc în finală cu argentinianul Diego Schwartzman. Argentinianul l-a învins în cinci seturi, 7-6 (7/1), 5-7, 6-7 (6/8), 7-6 (7/5), 6-2, după mai mult de cinci ore de joc, pe austriacul Dominic Thiem, finalistul ultimelor două ediţii de la Roland Garros şi recentul câştigător al US Open.

La feminin
Petra Kvitova (Cehia), Sofia Kenin (SUA), Nadia Podoroska (Argentina) și Iga Swiatek (Polonia) sunt cele patru semifinaliste ale Roland Garros, ediția 2020.

Americanca Sofia Kenin s-a calificat miercuri în penultimul act de la Paris după ce a trecut de conaționala Danielle Collins, scor 6-4, 4-6, 6-0.

Petra Kvitova s-a calificat miercuri în semifinalele turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o pe germanca Laura Laura Siegemund, scor 6-3, 6-3.

Kvitova s-a calificat pentru a doua oară în carieră în semifinale la Roland Garros (la opt ani distanță).

Nadia Podoroska, locul 131 WTA, este jucătoare venită din calificări, iar Iga Swiatek, 54 WTA, sportiva poloneză care a eliminat-o pe Simona Halep în optimi.

Se vor duela în semifinale:
Iga Swiatek versus Nadia Podoroska
Petra Kvitova (cap de serie numărul 7) versus Sofia Kenin (cap de serie numărul 4)

About Author