Categories Fotbal

Analiza din noiembrie poate duce la demiterea lui Rădoi

Naționala de fotbal a României a suferit trei înfrângeri consecutive sub conducerea lui Mirel Rădoi, fiind devansată cu scorul de 1-0, pe teren propriu, de reprezentativa Austriei.
Chiar dacă a arătat mai bine decât în precedentele două partide, pierdute în Islanda și Norvegia, naționala României s-a înclinat și în fața Austriei și a ratat orice șansă de a mai câștiga grupa de Liga Națiunilor. Singurul gol al disputei de la Ploiești a fost reușit de Schoepf, în minutul 75, cu un șut plasat la colțul lung.

După meciurile din luna octombrie, tricolorii au egalat o contraperformanță veche de 24 de ani. 1996 a fost anul în care România a pierdut 3 meciuri oficiale la rând, la Campionatul European.

În conferinţa de presă de la final, selecţionerul Mirel Rădoi s-a declarat profund dezamăgit de situație: „Este o dezamăgire pentru toată lumea că am pierdut 3 meciuri consecutive. Nimeni nu şi-a dorit să fie în situaţia asta”.

Mirel Rădoi (foto) a vorbit și despre posibilitatea de a plecat de la națională, iar luna noiembrie pare a fi decisivă în luarea unei decizii. „Deocamdată nu m-am gândit la această idee. Aşteptăm şi celelalte două partide şi în noiembrie putem să ne punem la masă, să discutăm, să vedem care sunt gândurile conducerii. Nu vreau să stau pe acest scaun doar pentru a mă numi selecţionerul României. Dacă voi considera că nu există progres şi că nu putem îmbunătăţi ceva atunci ar fi bine să vină altcineva. (…) Principalul reproş pe care mi-l aduc e că nu am reuşit să ne calificăm mai departe la baraj şi nu am reuşit să adunăm puncte în Liga Naţiunilor”, a afirmat fostul principal de la tineret.

După patru etape, România ocupă locul trei în grupa de Liga Națiunilor, cu 4 puncte acumulate. Pe primele două poziții se află Norvegia și Austria, ambele cu 9 puncte.

Tricolorii vor disputa ultimile două jocuri oficiale din acest an în luna noiembrie, contra Norvegiei (15 noiembrie, pe teren propriu) și Irlandei de Nord (18 noiembrie, deplasare).

About Author