Categories Fotbal

Cum arată echipa ideală în opinia specialiștilor

Jan Oblak – Atletico Madrid – 90 de milioane de €

Slovenul din poarta lui Atletico Madrid este considerat cel mai valoros goalkeeper din lume în acest moment. Cumpărat de madrileni în 2014 de la Benfica pentru 16 milioane de €, Oblak este de neînlocuit în echipa lui Simeone, evoluțiile sale fiind la înălțime de câțiva ani buni.

Slovenul are numai 27 de ani, ceea ce pentru un portar reprezintă vârsta la care abia ajunge la maturitate și este de așteptat ca în anii următori să fie vânat de cluburi mult mai importante din Europa. Oblak mai are contract cu Atletico până în vara lui 2023, ceea ce le oferă siguranța madrilenilor că cine vrea să îl achiziționeze trebui să plătească prețul corect în schimbul său, bineînțeles, în condițiile în care și acesta ar dori să plece de pe Wanda Metropolitano.

Trent Alexander Arnold – Liverpool -110 de milioane de €

Fundașul dreapta de la Liverpool abia a împlinit 22 de ani, dar dă impresia că evoluează de o viață în fotbalul mare. Crescut de Liverpool, Arnold a avut un parcurs de vis în ultimii 2 ani, devenind un punct fix atât în angrenajul perfect creat de Jurgen Klopp la Liverpool, cât și la naționala Angliei

Arnold mai are contract până în 2024 și are toate calitățile pentru a deveni următorul Steven Gerrard la Liverpool. Siguranța sa defensivă, dar mai ales aportul său în atac îl fac pe Arnold un jucător pe care orice antrenor și l-ar dori în echipă.

Virgul Van Dijk – Liverpool – 80 de milioane de €

Liverpool a scos din buzunar mai mult de 80 de milioane de € în 2018 pentru a-l transfera pe Van Dijk de la Southampton, dar timpul a demonstrat că decizia a a fost foarte inspirată.

Contribuția lui Van Dijk la performanțele lui Liverpool din ultimele 2 sezoane a fost una esențială, mulți considerând că fără aducerea sa „cormoranii” nu ar fi atins apogeul în Champions League și Premier League. Din păcate pentru el, Van Dijk s-a accidentat destul de grav ieri, în derby-ul cu Everton, iar veștile cu privire la starea sa de sănătate sunt îngrijorătoare.

Matthijs de Ligt – Juventus – 70 de milioane de €

Matthijs de Ligt este unul dintre nenumăratele exemple care atestă faptul că Ajax are una dintre cele mai bune acedemii de fotbal din lume. Fundașul de numai 21 de ani a făcut parte din fantastica echipă a „lăncierilor” care a fost la câteva secunde de finala Champions League în 2019.

Evoluțiile sale l-au adus în atenția granzilor Europei, iar Juventus a avut câștig de cauză, plătind în schimbul său 75 de milioane de €. Olandezul are contract până în 2024 cu „Bătrâna Doamnă”, iar tinerețea sa îl recomandă ca în viitor să ajungă cel mai bun fundaș central din lume.

Alphonso Davies – Bayern Munchen – 80 de milioane de €

Bayern Munchen a făcut cu Alphonso Davies poate ce mai bună afacere din istorie. Bavarezii l-au trasferat pe fundașul stânga canadian în ianuarie 2019, de la Vancouver (Canada) pe când avea numai 17 ani, iar în mai puțin de doi ani valoarea acestuia a crescut de 8 ori.

Davies s-a acomodat excelent în Germania demonstrând calități care îi fac pe mulți specialiști să îl vadă ca fiind cel mai bun fundaș lateral stânga din lume mulți ani de acum înainte. Deși are doar 19 ani, Davies este titular incontestabil la campioana Europei, arătând o maturitate ieșită din comun pentru vârsta sa.

Joshua Kimmich – Bayern Munchen – 85 de milioane de €

Joshua Kimmich are numai 25 de ani, dar pentru fanii fotbalului el pare că joacă de o eternitate la Bayern Munchen. Jucătorul despre care Pep Guardiola spunea că este cel mai inteligent fotbalist pe care l-a antrenat joacă de 5 ani la Bayern și indiferent de cine a condus echipa de pe bancă s-a impus ca titular.

Principala sa calitate este polivalența, iar cea mai bună dovadă este că deși provenit din fundaș dreapta, a ajuns unul dintre cei mai buni închizători din lume la ora actuală.

Raheem Sterling – Manchester City – 128 de milioane de €

Sterling are, de asemenea, 25 de ani și evoluează de 5 ani la Manchester City, care i-a plătit lui Liverpool peste 60 de milioane de € în schimbul său în 2015.

Viteza și tehnica în regim de viteză sunt principalele sale calități, iar faptul că poate evolua cam oriunde în zona ofensivă îl fac pe internaționalul englez un adevărat star al fotbalului mondial în acest moment.

Kevin De Bruyne – Manchester City – 120 de milioane de €

Belgianul de 29 de ani a avut nevoie de câțiva ani la începutul carierei pentru a-și găsi locul ideal. Ajuns la Manchester City în 2015, dar mai ales după ce Guardiola a devenit antrenorul „cetățenilor”, De Bruyne a devenit unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi din fotabalul european.

De Bruyne este văzut de mulți ca un candidat serios la Balonul de Aur în anii următori.

Sadio Mane – Liverpool – 120 de milioane de €

Senegalezul este cel de-al 3-lea jucător de la Liverpool din acest prim 11 imaginar, dar locul său este pe deplin meritat. Ajuns pe Anfield în 2016 de la Southampton, Mane a devenit foarte repede atacantul pe care „cormoranii” îl căutau.

Cu un instinct de marcator înnăscut, dar și un joc colectiv foarte bine pus la punct, Mane îi este indispensabil lui Jurgen Klopp. Deși mai are 3 ani de contract cu Liverpool, presa britanică a speculat că ar putea pleca, relația dintre el și un alt star din echipă, Mohamed Salah, nefiind chiar cea mai apropiată.

Neymar – PSG – 128 de milioane de €

Chiar dacă valoarea lui Neymar a scăzut față de momentul în care el a fost transferat de PSG de la Barcelona, talentul incontestabil îl plasează încă printre cei mai buni atacanți din lume.

Brazilianul are doar 28 de ani și chiar dacă a avut și momente mai slabe în ultimii ani a demonstrat că atunci când este concentrat 100% la fotbal poate destabiliza orice apărare din lume.

Kylian Mbappe – PSG – 180 de milioane de €

Fără doar și poate, cel mai valoros fotbalist din lume la ora actuală este Kylian Mbappe. Francezul de doar 21 de ani este deja campion mondial cu naționala Franței, iar evoluțiile sale continuă să crească de la meci la meci.

Fiind cel mai valoros, Mbappe este și cel mai vânat jucător din lume, iar faptul că el i-a anunțat deja pe șefii de la PSG că vrea să plece din Franța a aprin imaginația tuturor marilor cluburi europene. În pole position pentru a obține semnătura atacantului este Real Madrid, dar Juventus sau mai ales bogatele cluburi din Premier League nu vor renunța prea ușor la idea de a-l transfera.

About Author