Categories Editorial

E momentul să se apeleze la VAR!!!

În urmă cu ceva ani la prima și singura vizită a lui Răzvan Burleanu în Bihor, era în campanie electorală, avea nevoie de voturi, personal am participat la conferința de presă.
A fost una în care președintele a avut amabilitatea de a răspunde elegant tuturor întrebărilor.
Am avut un moment de rătăcire și l-am întrebat atunci, dacă crede că fotbalul românesc are nevoie de VAR.
Răspunsul de atunci era pe măsura așteătărilor.
Echipele nu au bani de VAR, e nevoie de investiții în baze sportive, centre de copii și juniori și mai multă transparență. Nu este prioritar VAR-ul. Poate avea dreptate… poate nu.
Repet au trecut câțiva ani buni, iar VAR-ul încă așteaptă.
În majoritatea campionatelor, deciziile VAR schimbă rezultate și nu sunt deocamdată contestate. Cred că ar fi timpul să fie implementate și în Liga 1. Sau cel puțin să se vină cu primele propuneri pentru ca fotbalul să poată fi corectat atunci când e greșit. Sunt foarte multe meciuri extrem de modeste în Liga 1, cu jucători care pur și simplu te sperie când de limitați sunt.
Sunt greșeli impardonabile din partea arbitrilor, care nu cred că sunt cu rea intenție, dar asta e valoarea lor la ora actuală. Iar valoarea fotbalului românesc este mult sub cea a arbitrajului.
Nu mai vorbesc de Liga 2 sau 3. Aici e dezastru, cu tentative de jucători din mai știu eu ce țări, care atunci când au mingea la picior, zici că au bombă. Noroc că nu sunt spectatori, din lovitură liberă, pot accidenta posibili spectatori. Și vorbim de VAR!!! Ce VAR frate, când impresarii se îmbogățesc subit peste noapte, iar pariurile îți iau mințile.

Sunt pentru VAR în Liga 1 atunci când FRF face efort să asigura fiecărei echipe suma necesară, pentru funcționarea acestui sistem!!!

About Author