Lista oamenilor din fotbal care au fost închiși!!!

Lista oamenilor din fotbal care au fost închiși!!!

Patronul FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare cu executare, în dosarul privind transferul fotbalistului Mihai Costea la FCSB. În primă instanță, Mititelu a fost achitat, însă decizia Tribunalului Dolj este definitivă.
Adrian Mititelu a devenit al 17-lea om de fotbal care ajunge după gratii, în ultimii 15 ani. Lista e dominată de patroni și conducători de club.

Marian Iancu (fost patron Poli Timișoara) – 12 ani
Dinel Staicu (fost patron Univ. Craiova) – 9 ani
Cornel Penescu (fost patron FC Argeș) – condamnat în mai multe dosare, a stat după gratii aproape 5 ani
Gheorghe Constantin (fost arbitru) – 5 ani
Cristian Borcea (fost acționar Dinamo) – a avut mai multe condamnări, a stat după gratii 4 ani și 6 luni
Ioan Becali (impresar) – 4 ani
Victor Becali (impresar) – 4 ani
Alin Simota (fost patron Jiul Petroșani) – 3 ani și 3 luni
Adrian Mititelu (patron FC U Craiova 1948) – 3 ani
Gigi Becali (patron FCSB) – trei condamnări, dar a stat după gratii mai puțin de 2 ani
Mihai Stoica (foto, manager FCSB) – a stat după gratii aproape 2 ani
Gigi Nețoiu (fost patron Univ. Craiova, Rocar, acționar Dinamo) – 1 an și 10 luni
Gică Popescu (fost fotbalist / președinte Viitorul Constanța) – 1 an și 8 luni
George Copos (fost patron Rapid) – 1 an și 6 luni
Jean Pădureanu (fost președinte Gloria Bistrița) – 1 an și 3 luni
Ioan Niculae (patron Astra Giurgiu) – 1 an și 3 luni
Vasile Avram (fost președinte al Comisiei Centrale de Arbitraj) – 1 an
„Mâna dreaptă” a lui Mititelu a luat cu suspendare
La rejudecarea lui Adrian Mititelu, Tribunalul Dolj a dispus schimbarea încadrării juridice și l-a condamnat pe patronul clubului FC U Craiova 1948 la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie.

Instanța i-a interzis lui Mititelu dreptul de a fi ales într-o funcție publică timp de 3 ani. De asemenea, i-a fost retras dreptul de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal la societăţiile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

În același dosar, Gigel Preoteasa, secretar al aceluiaşi club, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru evaziune fiscală. Termenul de supraveghere: 3 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, va efectua 60 de zile de muncă neremunerată, în folosul comunităţii, în cadrul instituţiilor stabilite de Primăria Municipiului Craiova.

Mititelu la Digi Sport: „Am ajuns să fac pușcărie pentru jucătorii furați de alții!”
„Deși mi s-a furat o echipă întreagă, deși mi-au luat alții jucătorii, am ajuns tot eu să mă duc să fac pușcărie, pentru jucătorii furați de alții.

E o decizie care nu are nicio legătură cu aplicarea actului de justiție, este o condamnare făcută de mafia din justiție, deranjată de ce am făcut în acești ani. Am făcut fel și fel de plângeri, acum am fost executat. Este o execuție ordinară, fără nicio acoperire legală.

Este vorba despre jucătorul Costea Mihai Alexandru, care a ajuns la Steaua în baza excluderii echipei Universitatea Craiova și nu în baza acelui act de transfer, care nu s-a mai finalizat. Toți cei 39 de jucători au fost luați prin actul de excludere, niciunul nu a plecat printr-un transfer.

Curtea de Apel București i-a achitat pe Mircea Sandu și pe Dumitru Dragomir, iar eu sunt condamnat. Pentru un jucător care a ajuns la Steaua din postura de jucător liber de contract. Nu s-a furat niciun ban. Am probat. Sandu și Dragomir au fost achitați pentru cei 39 de jucători, inclusiv Mihai Costea.

O s-o atac pe căile extraordinare, o să-mi caut drepturile mai departe. Vă rog să mă credeți că este o mare nedreptate și fac pușcărie nevinovat. Nu am făcut nicio faptă ilegală, este un abuz și totul are legătură cu lupta mea de a readuce echipa în prim-plan. Timpul va demonstra că fac închisoare total nevinovat.”

A vândut un jucător aflat sub sechestru
Prin intermediul secretarului general al clubului (Gigel Preoteasa), Adrian Mititelu a transferat un jucător, Mihai Costea, la FCSB, deși clubul craiovean se afla în executare silită și nu avea voie să înstrăineze activele aflate sub sechestru.

Acordul de transfer a fost încheiat la data de 23 martie 2011. A doua zi, în baza acordului, Mititelu a încasat, într-un cont bancar deschis în aceiaşi zi la indicaţia sa, contravaloarea sumei de 1.100.000 de euro (5.627.864 de lei), bani din care, în aceiaşi zi, s-au efectuat mai multe plăţi, explică DNA.

Potrivit sursei citate, din suma de bani încasată au fost achitate drepturi salariale ale angajaţilor clubului, iar o sumă importantă a fost transferată în contul unei societăţi comerciale controlată prin interpuşi de Adrian Mititelu. Suma rămasă a fost executată de bancă, banii fiind transferaţi în contul pus la dispoziţie de ANAF.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova s-a constituit parte civilă cu suma de 4.032.764 de lei, iar clubul cesionar cu suma de 5.627.864 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.