Categories Fotbal

Mărirea și decăderea unui geniu absolut!!!

Diego Maradona pare să aibă nouă vieţi! Doar că, la câte operaţii a avut până acum şi la ce abuzuri a făcut, pare că a consumat vreo opt dintre ele. La trei zile după ce a împlinit 60 de ani, ocazie cu care, probabil, depresiv fiind, şi-a înecat amarul în alcool, legenda argentiniană a ajuns internat la un spital din Buenos Aires. Iniţial, medicii au încercat să ascundă gravitatea situaţiei: „Va sta în spital cel puţin trei zile, pentru a se hidrata şi pentru a fi din nou bine“.

În a patra zi însă, Maradona a fost operat de urgenţă. Doctorii care îl au în grijă au descoperit că pacientul are un hematom subdural şi că trebuie operat, rapid, pe creier! Hematomul subdural e o afecţiune care apare, de obicei, la persoane trecute de 60 de ani. Iar mulţi dintre pacienţii diagnosticaţi cu această problemă suferă de alcoolism cronic.

Exact problema cu care se confruntă şi Maradona! Despre această situaţie teribilă a vorbit, mai întâi, fosta sa prietena, Rocio Oliva: „Poţi să-i dai vitamine lui Diego şi să-l hidratezi, dar nu asta e soluţia. Diego ia pastile ca să doarmă, iar marea lui problemă e alcoolul, toată lumea ştie asta. Cine zice altceva e un mincinos. El ar trebui internat într-o clinică pentru dependenţii de alcool“.

„Diego e de necontrolat“ Iar dacă cineva a crezut că fosta iubită a lui Maradona a exagerat pentru a-i strica imaginea în public, declaraţiile oferite de medicul Alfredo Cahe confirmă că Rocio Oliva a pus, de fapt, punctul pe „i“.

„Maradona are nevoie de asistenţă permanentă. Diego e de necontrolat. E la fel ca atunci când l-am dus în Cuba, la dezintoxicare. Trebuie să stea departe de alcool. E dificil, pentru că a schimbat drogurile cu alcoolul şi starea sa se deteriorează tot mai mult. Să luăm taurul de coarne şi să fim fermi. Diego are nevoie de asistenţă permanentă, să-l convingem să continue tratamentul!“, a explicat Cahe pentru „Clarin“.

Mai departe, medicul care îl cunoaşte de mulţi ani pe Diego a lăsat de înţeles că acesta e un pacient dificil şi că, din păcate, nu-şi dă seama că în joc e chiar viaţa lui.

„El nu e conştient de ce i se întâmplă. Organismul său trebuie curăţat imediat. Alcoolul e un drog foarte puternic. A renunţat la droguri de mulţi ani, dar acum e dependent de alcool şi anxiolitice. Diego trebuie să înţeleagă că doctorul Leopoldo Luque (n.r. – medicul personal al lui Maradona) i-a salvat viaţa. Nu poate părăsi spitalul când vrea el“, a avertizat Alfredo Cahe.

„A avut episoade de confuzie“ Dacă doctorul intervievat de „Clarin“ a oferit o imagine nefardată a situaţiei, în schimb, Leopoldo Luque a încercat să fie optimist în declaraţii. „Starea lui Maradona se îmbunătăţeşte în fiecare zi, iar recuperarea decurge incredibil“, a spus medicul personal al lui Diego. Totuşi, inclusiv el a subliniat că, deocamdată, fostul fotbalist n-a depăşit perioada grea:

„A avut episoade de confuzie legate de o abstinenţă, care necesită un tratament de mai multe zile“.

21 de ani a fost Maradona consumator de cocaină, între 1983, pe când era la Barcelona, până în 2004. De când m-am despărţit de Diego, acum un an, n-am mai vorbit niciodată cu el. Dar atunci era un alt Diego, unul care puteai vorbi! Acum nu mai e capabil. Acesta e adevărul. Rocio Oliva fosta logodnică a lui Maradona

About Author