Categories Fotbal

Cosmin Olăroiu, campion în China cu Jiangsun Suning

Cosmin Olăroiu (foto) a produs marea surpriză în campionatul Chinei şi a reuşit să o învingă în marea finală pe Guangzhou Evergrande, echipă care câştigase opt din ultimele nouă ediţii ale SuperLigii.

Cosmin Olăroiu şi-a învins fostul antrenor secund, Fabio Cannavaro, şi a adus primul titlu de campioană din istoria echipei Jiangsu Suning . În schimb, antrenorul român ştie ce înseamnă să câştigi un campinoat. Mai are alte şase în palmares, în ţări precum România, Arabia Saudită sau Emiratele Arabe Unite.

Trofeele obţinute de Cosmin Olăroiu în cariera de antrenor:

FCSB:

Liga I (2006)
Supercupa României (2006)
Al Hilal

Campionatul Arabiei Saudite (2008)
Cupa Prinţului (2008, 2009)
Al Sadd

Cupa Qatarului (2010)
Al Ain

Campionatul Emiratelor Arabe Unite (2012, 2013)
Supercupa EAU (2012)
Al Ahli

Campionatul Emiratelor Arabe Unite (2014, 2016)
Cupa Ligii (2014, 2017)
Supercupa EAU (2013, 2014, 2016)
Performanţă uriaşă reuşită de Cosmin Olăroiu în China
Performanţa obţinută de Cosmin Olăroiu este cu atât mai importantă cu cât Jiangsu Suning, la începutul sezonului, nu avea nicio şansă la titlu din partea specialiştilor. Granzii Shanghai SIPG şi Guangzhou Evergrande au bugete cu adevărat fabuloase, însă ambele au cedat în duble manşe jucate împotriva lui Jiangsu Suning.

La nivel de lot, Shanghai SIPG este obligată să plătească cele mai mari salarii din campionat, pentru că are şi cei mai cunoscuţi fotbalişti din SuperLigă. Adică pe brazilienii Oscar, Hulk şi Ricardo Lopes, pe fostul jucător de la Manchester City, Aaron Mooy şi pe starul austriac, Marko Arnautovic. Chiar şi cei mai buni fotbalişti din China evolueaza la SIPG. Singura excepţie o face brazilianul naturalizat Elkeson, care a ajuns la Guangzhou Evergrande dintr-un motiv incredibil: chinezii au vrut să echilibreze campionatul!

Guangzhou este a doua echipă a campionatului chinez cu o cotă de piaţă de aproape de 50 de milioane de euro, iar Beijing Sinobo Guoan, care a obţinut locul al treilea în acest sezon, are o cotă de 43 de milioane de euro. Trio-ul care conduce campionatul chinez este urmat la cota de piaţă de Dalian, echipă antrenată de Rafa Benitez, iar apoi vine Shandong Luneng.

Abia apoi vorbim şi de Jiangsu Suning, al cărui lot este evaluat la 25 de milioane de euro, iar cei mai importanţi jucători ai echipei sunt atacanţii Eder şi Alex Teixeira, care, de altfel, au şi marcat în finala cu Guangzhou Evergrande şi i-au adus lui Cosmin Olăroiu marele titlu de campion al Chinei

About Author