Categories Editorial

Presiunea rezultatelor va fi tot mai mare!!!

Perioada când la Oradea se juca așa un baschet de plăcere, fără presiunea rezultatelor este de mult apusă. Sau mai bine zis, uitată.
Ionel Bungău a făcut cea mai inteligentă mișcare și anume numirea lui Șerban Sere în fruntea baschetului masculin orădean. Iar timpul a demonstrat că este omul potrivit la locul potrivit.
Lucrurile s-au schimbat mult mult în bine. Încet, încet s-au făcut investiții majore, rezultatele nu au întârziat să apară, Cupele Europene au fost un pas important spre o nouă eră.
De atunci presiunea rezultatelor nu a fost omisă de nimeni. Indiferent de numele adversarului din România, la Oradea echipa gazdă joacă numai și numai la victorie. Iar atunci când se pierde un joc fie el și așa amical, lucrurile trebuie să de-a de gândit. Să nu creadă cineva normal la cap că se acceptă vreodată o înfrângere într-o competiție oficială în condiții normale. În niciun caz. Oradea a pierdut un meci cu Craiova, oficial în condiții speciale pentru vizitatori.
Un jucător a marcat 27 puncte și același jucător a evoluat 40 minute!!! Se aude 40 minute!!!.
Așadar este un lucru de la care poți învăța, și dacă este cel mai îmcăpățânat antrenor, jucător sau conducător. Michael Jordan avea o medie de 40-42 minute pe meci, Spanulis la Olympiakos și acum jăacă 32-33 minute, Teodosic este schimbat atunci când nu mai poate și trebuie să meargă la baie. Și exemplele pot continua.
Când echipa joacă, are avantaj, nu vii tu și faci rotația lungă, dai șansă unor jucători care nu sunt în stare să evolueze la acest nivel. Argumentele sunt puerile. S-a greșit și cu asta basta. Nu poți juca sub presiune, nu crezi în rrzultatele echipei, nu ai ce căuta la Oradea. Nu vii aici să te antrenezi pe bani și îți faci o carte de vizită că ai fost în lotul CSM-ului la performanță respectivă.
Problema pe viitor este mult mai amplă. Mult mai elaborată. Ne așteaptă un sezon lung și greu în care obiectivele normale Cupa și campionatul pot fi îndeplinite.
Dacă Oradea nu câștigă un trofeu pe sezon la ce investiții se fac poate fi considerat semieșec. Și e normal așa ceva. Jucătorii sunt plătiți să câștige trofee. Punct!!! Altă scuză nu există. Antrenorii sunt supuși presiunii rezultatelor. Ei ăplătesc cu postul lipsa acestora. Nu numai în baschet în general. Iar la Oradea, cine crede că nu există presiune se înșeală.

About Author