Categories Fotbal

Tricolorii mici reușesc o nouă performanță notabilă!!!

România a început meciul cu Danemarca cu vești bune. Bosnia o conducea pe Belgia iar într-un final belgienii au pierdut cu 3-2 partida astfel că tricolorii aveau nevoie de doar un punct meciul cu danezii, care erau deja calificați.

Pentru calificarea la Euro 2021, în afara de liderii grupelor, merg mai departe și primele cinci echipe clasate pe locurile secunde. Astfel, cu un egal cu Danemarca, România ar fi trecut peste Belgia cu un punct și ar fi obținut locul cinci.
Prima repriză a fost dominată copios de echipa lui Adrian Mutu, Ianis Hagi fiind implicat de multe ori în ocaziile tricolorilor prin centrări sau pase filtrante excelente. Cea mai mare ocazie a venit în minutul 12 când după o pasă excelentă a lui Olaru, Costache a preferat să dribleze portarul în loc să șuteze. A fost în cele din urmă deposedat.

Au urmat alte acțiuni periculoase ale tricolorilor însă în cele din urmă cele două echipe au intrat cu scor alb la cabine.
Cu toate acestea, Pașcanu a comis un fault în careu (consideră arbitrul) la începutul reprizei secunde iar Laursen a executat fără probleme penalty-ul rezultat. Danezii au deschis scorul la primul lor șut pe poartă.

Doar șapte minute mai târziu însă arbitrul a luat o nouă decizie cel puțin ciudată când l-a eliminat pe Hausner după un fault la marginea careului asupra lui Mățan. Faultul nu a fost unul dur, însă probabil arbitrul a considerat că a oprit o fază iminentă de gol.

Tricolorii au revenit în controlul partidei iar jocul mai bun le-a fost în sfârșit răsplătit în minutul 72 când Valentin Costache a restabilit egalitatea. Olaru a șutat din afara careului, însă mingea s-a oprit doar în bară. Totuși Moruțan a fost atent și a trimis mingea la Costache care a reluat din doi metri fără probleme.

România a dominat și restul partidei însă tabela nu s-a mai modificat. Așadar Adrian Mutu a reușit să califice tricolorii mici la Euro 2021, chiar dacă a avut parte de absențe importante la acest meci decisiv.

ROMÂNIA – DANEMARCA 1-1.

CLASAMENTUL GRUPEI

  1. Danemarca 26p
  2. România 20p
  3. Ucraina 16p
  1. Finlanda 13p
  2. Irlanda de Nord 9p
  3. Malta 1p

About Author