Stadionul din Napoli poartă numele lui Diego Armando Maradona

Stadionul echipei italiene de fotbal Napoli, San Paolo, a fost redenumit oficial „Diego Armando Maradona”, în onoarea fostei vedete a fotbalului mondial, care a decedat în urmă cu zece zile.
Maradona a evoluat între 1984 şi 1991 la Napoli, pe care a condus-o la câştigarea singurelor sale două titluri de campioană a Italiei şi i-a adus o Cupă UEFA.

Consiliul municipal a aprobat vineri seara rezoluţia propusă de primarul oraşului, Luigi de Magistris, pentru a schimba numele stadionului în onoarea fostului fotbalist argentinian care a marcat 115 goluri în cei şapte ani petrecuţi la clubul napoletan.

„Am fost în discuţii cu autorităţile locale în ultimii 17 ani, am cerut să cumpăr stadionul şi să-l redenumesc Diego Armando Maradona. Cred că Maradona merita această recunoaştere”, a spus, la scurt timp după adoptarea deciziei, preşedintele lui Napoli, Aurelio de Laurentiis.

Diego Armando Maradona a încetat din viaţă pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 ani, în urma unui stop cardiac suferit într-o locuinţă din Tigre, la nord de capitala Buenos Aires, în care se recupera după operaţia la care fusese supus pentru îndepărtarea unui hematom subdural.

About Author