Categories Baschet

Progresul este unul evident

În cursul după-amiezii de joi 10 decembrie, CSM CSU Oradea a debutat în noua ediție a Ligii Naționale de baschet masculin. Este vorba de întrecerea 2020/21. În primul meci oficial, bihorenii au întâlnit în Arena Antonio Alexe formația CSM Târgu Jiu. Evident că gruparea organizatoarea pornea cu prima șansă și s-a impus în final cu scorul de 90-65 (27-18, 22-20, 21-16, 20-11).

A fost un meci destul de intens, în care ambele echipe au arătat destul de bine, orădenii au impus mereu ritmul, dar au suferit în defensivă. Față de jocurile din urmă cu ceva timp, s-a văzut o îmbunătățire în agrenajul organizatorilor, care încă nu sunt la un nivel foarte bun, dar care arată că s-a făcut un progres.

Târgu Jiu au avut un procentaj fabulos la aruncările de la mare distanță, ceea ce a făcut ca diferența să nu fie una mult mai mare. Oradea nu a fost surprinsă de acest aspect, doar că oaspeții au fost mereu nevoiți să apeleze la astfel de aruncări din lipsă de soluții.

O dată cu trecerea timpului, roș-albaștrii au crescut ritmul, adversarul a obosit ceea ce a făcut ca misiunea bihorenilor să fie mult mai simplă.
Cu excepția lui Vescan, toți jucătorii orădeni și-au trecut numele pe lista marcatorilor, în timp ce de la oaspeți pivotul, Kevin Allen s-a remracta cu o evoluție încurajatoare, 20 puncte. Pe final de meci, Cristian Achim a utilizat o formulă de echipă alcătuită doar din jucători români,

Programul zilelor viitoare:

Vineri (11.12), ora 19:00, vs CSM Galați – la FRB TV (YouTube)
Duminică (13.12), ora 19:30, vs SCM Timișoara – la DigiSport 4
Lotul de jucători al CSM CSU Oradea pentru amintitul eveniment:

Fundași – Giordan Watson, Aaron Broussard, Stephen Holt, Tudor Fometescu, Vlad Marinău, Pavle Reljic
Extreme – Bobe Nicolescu, Enzo Vescan, Luca Năstruț
Pivoți – Arturas Valeika, Nikola Markovic, Dragan Zekovic, Cătălin Baciu, Edward Petrescu
Delegația orădeană îi mai cuprinde pe:

Antrenor principal – Cristian Achim
Antrenor asistent – Milan Mitrovic
Antrenor asistent – Radovan Markovic
Preparator fizic – Marius Marinău
Fizioterapeut – Cristian Dan

About Author