E începutul unui nou ciclu de performanță

Gimnastica românească începe din nou să strălucească. Larisa Iordache (foto) s-a impus la bârnă și sol la Campionatele Europene de la Mersin și a urcat pe cea mai inaltă treaptă a podiumului, după ce a obținut și medalia de argint împreună cu echipa feminină de senioare a României.

Echipa vicecampioană a României a fost alcătuită din: Larisa Iordache, Silvia Sfiringu, Ioana Stănciulescu, Antonia Duță și Daniela Trică.

Tot la bârnă, Silvia Sfiringu a obținut medalia de argint, fiind prima reușită individuală importantă la nivel de senioare. Ioana Stănciulescu și Antonia Duță au terminat pe 5 la sărituri, respectiv sol.

Gimnastica românească a fost reprezentată cu brio și la nivel de junioare. Echipa feminină a României a luat aurul european, iar imnul național al României s-a auzit la Mersin. La individual compus, Ana Maria Bărbosu și Mara Ceplinschi au obținut medaliile de aur, respectiv de argint.

Ana Maria Bărbosu a fost de departe cea mai premiată sportivă la această competiție. Sportiva româncă a obținut 4 medalii de aur la toate cele 4 probe individuale la care a participat: sărituri, paralele, bârnă și sol. Mara Ceplinschi a ocupat poziția secundă la sol, în timp ce Andreea Preda a luat bronzul la bârnă.

About Author

2 comments

Cam mult si respect din partea unui iubitor de fotbal catre unul care a omorat fotbalul oradean, dar asta e. Daca ai trait in Oradea in ultimii 12 ani, cum poti sa crezi ca primarului ii pasa de sport si mai ales de fotbal, sau ca va da doi bani pe parerea cuiva? Pai nu Bolojan a distrus echipa F.C.Bihor? Dealtfel nici nu e vorba de vreun proiect in acest sens. E vorba doar de constructia unui stadion, atat. Rezulta ca avem de-a face doar cu o alta escrocherie imobiliara marca PNL, o metoda de a sifona niste milioane de euro catre partid. Pe Bolojanil doare undeva de fotbal, dar cand si-a dat sema ca fara fotbal nu merge prosteala cu stadionul, a reanfiintat o echipa. Avem vreo echipa a carui spectatori nu mai incap pe stadionul Bodola? Unde-s suporterii care ar justifica un stadion nou? Unde-i echipa care ar justifica un stadion nou? Sa-i spuna cineva lui Bolojan ca fotbalul e un sport foarte costisitor, chiar si in China comunista! Are in plan Primaria sa finanteze cu zeci de milioane de euro vreo echipa de fotbal? Bolojan se viseaza Pinalti? Fotbalul e afacere privata in Europa, ca tot vrem o tara ca afara. Aveti idee ce bugete au echipele din Liga 1? Stiti ca media spectatorilor din Liga 1 e intre 2000-3000 de spectatori? Sunt doar patru echipe au media peste 4000, iar unele echipe nu au nicide spectatori! Pentru asta sa investesti vreo 30 sau 50 de milioane de euro? Am innebunit cu totii, nu ami avem ce face cu banii? Sunt destule gradinite, scolile nu mai sunt zugravite de parintii copiilor, strazile sunt toate asfaltate? Ce ar fi daca primarul ar fi preocupat de apa calda care curge doar daca tot blocul da drumul la robinet? Voi vedeti ce se intampla in lume, toate economiile sunt in recesiune, Romania va avea un deficit bugetar record, plus un milion de someri. Un stadion ne lipseste acum! Bine, lui Ghilea ii lipseste, ca doar n-o sa fie construit de o firma care nu e de partid! Un stadion nu e ca turnul Eiffel, sa stam si sa-l admiram, el trebuie sa aiba si functionalitate. A, da, trebuie sa includa si un hotel! Primaria se apuca sa construiasca si hoteluri, probabil nu sunt destule in oras. Probabil Bolojan se gandeste ca sportivii trebuie sa doarma la 10 metri de gazon, sa nu oboseasca in cele cateva minute pana sunt dusi cu autobuzul din oras la stadion! In concluzie: o cheltuiala enorma, absolut inutila si gandita pe un teren unde nu e loc destul.

Așa m-am gândit și eu, dar totuși, CSM Oradea are un buget de aproape 3 milioane euro. Investițiile în sală și în viitoprul stadion nu pot fi ignorate. Se va monta sistetic pe motorul, vor veni și alte investiții sunt convins. Îl cunosc personal și pe Bolojan și pe Birta. Ai dreptate, eu personal nu o să-l iert pe bolojan pentru ce a făcut la FC Bihor. Doar unul e FC Bihor în acest județ. Nu trebuie însă să fim absurzi. Se poate și mai bine. De asta sunt sigur. Eu personal as schimba strategia ai investi mai mult în sportul de masă sau la copii și juniori. Dar nu eu condus. E doar o părere personală. Merci mult pentru mesaj.

Comments are closed.