Categories Fotbal

PSG și-a tras antrenor de talie mondială

Paris Saint-Germain a anunţat, sâmbătă, că noul antrenor al echipei este Mauricio Pochettino. Argentinianul a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2022, cu opţiunea de prelungire pe încă un an.

„Sunt extrem de fericit și onorat să devin noul antrenor al echipei PSG. Mulțumesc liderilor clubului pentru că și-au pus încrederea în mine. După cum știți, acest club a păstrat întotdeauna un loc special în inima mea. Am amintiri minunate din perioada petrecută aici, în special atmosfera unică de pe Parc des Princes.

Mă întorc astăzi la club cu multă ambiție și aștept cu nerăbdare să lucrez cu unii dintre cei mai talentați jucători din lume. Această echipă are un potențial fantastic și voi face totul, împreună cu personalul meu, pentru a aduce cele mai bune rezultate în toate competițiile”, a reacționat Mauricio Pochettino după semnarea contractului.

Pochettino, fost jucător al lui PSG între 2001 şi 2003, a sosit vineri după-amiază la Paris, după ce a petrecut Revelionul alături de familia sa, la Londra, unde locuieşte în continuare de la despărţirea sa de formaţia Tottenham Hotspur, care l-a concediat în noiembrie 2019, la câteva luni după ce a condus-o până în finala Champions League.

Tehnicianul sud-american, în vârstă de 48 ani, a venit însoţit de secunzii săi Jesus Perez şi Miguel D’Agostino, precum şi de fiul său Sebastiano, care urmează să ocupe o funcţie în viitorul staff parizian, informează Agerpres.

Noul antrenor al lui PSG și-a făcut deja apariția la centrul de pregătire de la Camp des Loges, unde Mbappe şi colegii săi se vor prezenta pentru reluarea antrenamentelor după sărbătorile de iarnă.

Următorul meci al lui PSG este prevăzut miercuri, în deplasare cu AS Saint-Etienne, în campionatul Franţei.

About Author