Categories Baschet

Doi convocați, și unul rezervă la lotul național de baschet

Antrenorul Tudor Costescu a convocat 16 jucători pentru ultimele partide din grupa A a preliminariilor EuroBasket2022, cu Israel şi Polonia. Alţi patru baschetbalişti sunt nominalizaţi ca rezerve, în cazul apariţiei unor cazuri de infectare cu coronavirus.

România va juca ultimele două partide din grupa A la Gliwice, în Polonia, în 19 februarie, cu Israel, respectiv cu Polonia, în 21 februarie, în acelaşi sistem ”bulă” al preliminariilor, ca şi în 2020.

Jucătorii se vor reuni în 10 februarie, la Bucureşti, iar lista convocărilor îi include pe Lucas Tohătan (CSU Sibiu), Mirel Dragoste şi Alexandru Olah (SCM Timişoara), Tudor Gheorghe, Mihai Măciucă, Bogdan Popa şi Rarel Uţă (FC Argeş Piteşti), Marcu Badiu şi Tudor Gîrbea(CSO Voluntari), Tudor Fometescu şi Bogdan Nicolescu (CSM Oradea), Dragoş Diculescu (SCM Craiova), Ştefan Grasu (U BT Cluj), Ionuţ Berceanu (Dinamo Bucureşti), de la cluburile din ţară, respectiv pe Emanuel Căţe (UCAM Murcia – Spania) şi Kristopher Richard (Stelmet Zielona Gora – Polonia), care se vor alătura lotului direct în Polonia, în 15 februarie.

Alţi patru jucători sunt convocaţi de rezervă, pentru situaţia în care s-ar ivi testări pozitive în lotul iniţial. Este vorba despre Giordan Watson (CSM Oradea), Rolland Torok (CSU Sibiu), Radu Vîrnă (Steaua Bucureşti) şi Laszlo Lazar (SCM Timişoara).

Toţi baschetbaliştii convocaţi vor fi testaţi în 8 februarie, la echipele de club, respectiv în cantonamentul naţionalei, cinci zile mai târziu. Jucătorii de rezervă vor face ambele testări la echipele de club.

Naţionala se va pregăti la Bucureşti, între 10 şi 15 februarie, iar apoi se vor deplasa la Gliwice, unde vor intra în ”bula epidemiologică” pentru cele două meciuri.

În grupa A, România a fost învinsă în cele patru partide anterioare: 63-87 cu Israel, 61-91 cu Polonia, 71-84 şi 41-94 cu Spania. Înaintea ultimelor partide din grupă, clasamentul este următorul: Israel 8 puncte, 2. Polonia 6, 3. Spania 6 şi 4. România 4 puncte.

Primele trei clasate din fiecare grupă se califică la turneul final, care a fost amânat un an din cauza pandemiei, urmând să se desfăşoare în vara anului 2022.

About Author