Categories Editorial

Valoarea face diferența, gândirea pozitivă ajută

Când te bate Craiova de douî ori consecutiv în sala proprie, ai o problemă. Că vrei sau nu să recunoști, problema rămâne și va trebui rezolvată. Echipa nu are valoarea necesară să câștige, au un complex sau nu se pot concentra, sunt probleme reale ale unei formații care în ultimii ani nu a fost obișnuită cu așa ceva. Să fim sinceri, această secție a ridicat ștacheta și tot ei sunt obligați să o mențină acolo sus. Dacă nu pot, la revedere, drum bun și cu asta basta. Oricum, schimbările din vară vor fi absolut normale.

Din păcate, viitorul în acest moment arată că nu au elementele necesară să facă acest lucru.

Demonstrat pe parchet. Oradea a pierdut joi seara 79-84 (13-19, 24-21, 17-23, 25-21) în fața celor de la SCM U Craiova. Nu e un capăt de țară, dar motive de îngrijorare sunt. Jocul a contat pentru turneul 6 al Ligii Naționale de baschet masculin.

Roș-albaștrii au pierdut la Sibiu, au pierdut în capitală cu Voluntari, și de două ori acasă cu Craiova. Cu clujul nu au jucat. Sunt ferm convins că nu asta e adevărata față a echipei.

Pot mult mai mult, dar trebuie să înțeleagă toți cei implicați în activitate că se fac eforturi deosebite pentru ca să le fie asigurate cele mai bune condiții. Și personal nu accept mediocritatea sau obișnuița cu înfrângerile. Am mai spus-o și o repet, când nu sunt rezultate, toți dar absolut toți sunt vinovați, președinte, antrenor, jucători…

Nu căutați scuze că nu ține vrăjeala asta. Cel puțin la mine. Ne așteaptă un turneu în Cupele Europene. Moralul nu este unul foarte bun, iar așteptările pe măsură. Sunt șanse de calificare dar trebuiesc fructificate. Oradea știe să joace astfel de meciuri, dar timpul va fi scurt pentru pregătire. Dacă străinii nu strâng rândurile vom avea mari probleme și în sezonul regulat intern.

Și știu ce vorbesc. Omogenitatea și inteligența, calitățile principale ale unui grup unit par să nu mai funcționeze la parametrii normali, Constanța este un cuvânt care pare să fie uitat în vocabularul echipei, iar ceilalți parteneri de întrecre pare să fi profitat până în acest moment.

Timpul nu este aliatul orădenilor, iar presiunea va crește constant.

Rămâne de văzut cum vor reuși să asigure schimbarea pozitivă din mers, altfel dezamăgirea va fi mare. Fără spectatori, fără sponsori care să fie mulțumiți și fără rezultate, echipa are nevoie de o schimbare radicală.

Că vrem sau nu o să fim martorii unui astfel de eveniment, pentru că inelul lui Arabela sau bagheta magică nu există. Peste noapte nu se pot face minuni.

About Author