Categories Baschet

Debut cu o victorie dătătoare de speranță

În cursul după-amiezii de marți 26 ianuarie, CSM CSU Oradea a debutat la Istambul în prima fază a FIBA Europe Cup – ediția 2020/21.

Besiktas Istanbul a cerut și obținut dreptul de organizare al Grupei D. Alături de formația gazdă, primul oponent al CSM-ului în actuala campanie continentală, la evenimentul din Turcia mai participă BC Balkan Botevgrad și BC CSU Sibiu.

Roș-albaștrii au obținut un succes extrem de important, scor 91-83 (24-22, 24-18, 16-23, 24-20) în fața echipei gazdă.

Disputa a fost una extrem de intensă, în care orădenii au gestionat foarte bine avantajul de pe tabelă și au arătat tărie de caracter, după rezultatele mia puțin reușite din întrecerea internă au avut o prestație încântătoare. Rotația bihorenilor a funcționat foarte bine și au reușit mereu să impună un ritm sufocant unui adversar mai tânăr, dar dornic de afirmare.

Așa cum era de așteptat problemele au început în sfertul al treilea atunci când din nou relaxarea și lipsa concentrării a făcut ca adversarul să vină peste Oradea. Achim a solicitat timp de odihnă, dar reacția jucătorilor săi a venit târziu. Diferența a fost făcută în mare parte în ultimul sfert atunci când Zekovic a avut minute perfecte, el a marcat exac când echipa avea nevoie de puncte și s-a apărat bine.

Valeika arată tâmpenii pe parchet în timp ce echipa suferă. Watson renine, Green înscrie, iar Oradea scapă în învingătoarea. Pe deplin meritat. O victorie cuadevărat extraordinară, fără să exagerăm cu cuvintele, În mod normal, Oradea are peste 50% șanse de calificare după primul joc. În mod normal, cu o a doua victorie, Watson & co. sunt 100 % calificați. E nevoie de concentrare în continuare iar o posibilă calificare arată că se poate, iar progresul vine o dată cu investițiile.

Programul echipei orădene în cadrul turneului de la Istanbul este următorul:
Joi (28.01), vs BC Balkan Botevgrad – ora 14:00
Vineri (29.01), vs BC CSU Sibiu – ora 14:00

About Author