Categories Tenis

Naomi Osaka încurajează sportivii să participe la Jocurile Olimpice

Jucătoarea niponă de tenis Naomi Osaka (foto) a afirmat, duminică, că rămâne hotărâtă să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la fel ca Novak Djokovic şi Rafael Nadal, şi în ciuda unei opoziţii crescânde a opiniei publice locale din cauza pandemiei de Covid-19, informează AFP, potrivit Agerpres.

Osaka, laureată a trei turnee de Mare Şlem, a afirmat, în cursul unei conferinţe de presă la Melbourne, că este pregătită să „rămână în camera sa pe durata celor două săptămâni ale Jocurilor Olimpice”, a căror ceremonie de deschidere este prevăzută pe 23 iulie.

Naomi Osaka şi-a manifestat, totodată, preocuparea după un recent sondaj care a arătat că 80 la sută din publicul japonez este împotriva organizării Jocurilor Olimpice, deja amânate cu un an.

„Problema mea este securitatea generală odată ce se va deschide ţara”, a asigurat jucătoarea niponă în vârstă de 23 ani, care trăieşte în Florida.

„Toată lumea va veni cu avionul din diferite locuri. Vreau ca publicul să se simtă în siguranţă”, a insistat Osaka, în timp ce Japonia, care a gestionat relativ bine pandemia de la debut (sub 6.000 de morţi), se află în stare de urgenţă pentru a face faţă unei recrudescenţe a coronavirusului, cu închiderea frontierelor sale.

„Am ratat ultimele Jocuri. Să joc la Tokyo este un sentiment special pentru mine”, a spus Osaka.

Şi Rafael Nadal, Nr.2 mondial, a repetat că doreşte să participe la Jocurile Olimpice, în timp ce liderul mondial Novak Djokovic, medaliat cu bronz la JO de la Beijing din 2008, şi-a reafirmat „intenţia personală de a merge la Jocurile Olimpice”.

About Author