Categories Tenis

Dimineață de coșmar pentru Simona Halep la Antipozi

Chinuită de niște dureri de spate care i-au cauzat și probleme de deplasare, Simona Halep s-a oprit în sferturile de finală de la Gippsland Trophy, învinsă de Ekaterina Alexandrova, un 6-2, 6-1 care ne-a amintit de una dintre precedentele lor întâlniri.

După ziua de pauză de ieri, Simona a început tare, cu senzația că n-are timp de pierdut: a făcut break în primul game, l-a confirmat fără probleme, servind cu varietate și preluând inițiativa devreme în schimb. Alexandrova părea copleșită și nimic nu anunța ce urma să vedem.

Mai întâi revenirea Ekaterinei, care a început să apese tot mai tare și pe serviciu, dar mai ales pe dreapta. Rezultatul? Trei game-uri la rând, apoi alte două, pentru un 5-2 explicat doar de scurta pauza medicală cerută de Simo între game-uri. Au părut să fie ceva probleme la spate.

Ne-am amintit imediat că Simona se văzuse deja de două ori cu Alexandrova, ambele meciuri pe hard, în 2019; a pierdut la Beijing, într-un meci cu asterisc, pentru că problemele ei la spate au afectat-o serios atunci. Dar și când a învins-o pe rusoaică în acel an, la Cincinnati (la puține săptămâni după titlul de la Wimbledon) a făcut-o greu, cu o revenire complicată (3-6, 7-5, 6-4). Așa că era avertizată în privința potențialului rusoaicei, genul de hitter care poate trimite winnere cu lejeritate. Și din toate pozițiile. Dacă mai era nevoie de un avertisment extra, acesta a venit sub forma victoriei Alexandrovei cu Iga Swiatek, din turul precedent.

Simona
Simona a revenit pe teren, însă fără deplasarea pentru care e cunoscută. Și care stă la baza jocului ei de tenis.

În condițiile astea, Ekaterina Alexandrova a continuat să lovească năprasnic și să adune puncte tot mai simple. A închis setul imediat, 6-2, apoi s-a repezit la 3-0 în manșa a doua, până când Simona a reușit primul ei game mai bun. Și-a făcut serviciul cu greu (după ce a salvat două mingi de 4-0), a rupt seria de nouă game-uri ale adversarei, însă mai mult nu s-a putut azi.

About Author