Categories Baschet

CSM U Oradea face o mutare importantă în lot

Ramone Moore este noul jucător al CSM CSU Oradea. Născut pe 27 mai 1989, originar din Philadelphia, înalt de 1.93 metri, acesta se află la primul contact cu baschetul românesc. El poate să evolueze la poziții multiple la perimetru. Părțile au parafat un acord cu valabilitate pentru sezonul competițional în curs.

Absolvent al universității Temple în 2012, după patru sezoane în NCAA, Moore (foto) și-a început cariera profesionistă în Italia, alături de Biella. Au urmat angajamente cu Hapoel Tel Aviv (Israel) și Springfield Armor (G-League), toate pe parcursul primului său sezon ca jucător profesionist.

În vara anului 2013 s-a alăturat lui Alba Fehérvár, din Ungaria, unde a petrecut un an. Alături de maghiari a bifat o campanie în EuroCup, cu medie de aproape 16 puncte pe meci în zece apariții. Apoi a jucat câte un sezon la Khimik Youzhny, respectiv Pieno žvaigždės Pasvalys, în Ucraina și Lituania.

Moore a trecut în Australia în vara anului 2016 unde a jucat până la încheierea sezonului precedent. El a jucat un sezon pentru Melbourne United, după care a bifat trei sezoane în succesiune la Adelaide 36ers.

Palmaresul lui Ramone cuprinde titlul de campion al Ucrainei în 2015. De altfel, sezonul 2014/15 a fost cel mai de succes din cariera lui Moore și prin prisma faptului că a avut cel mai mare indice de eficiență pe meci în întreaga sa carieră. De asemenea, jucătorul american a fost desemnat cea mai bună rezervă a sezonului 2017/18 în liga din Australia, an în care a jucat finala în NBL. În fine, Moore are mai multe titluri individuale în NCAA.

În sezonul 2019/20, Moore a jucat 20 meciuri în NBL și a avut medii statistice de 7.8 puncte, 2.8 recuperări, 2.6 pase decisive, 0.5 intercepții și 7.1 la eficiență în 20.7 minute pe partidă. El a terminat cu 40% la aruncările din acțiune și 92% la linia de pedeapsă. Aici a fost coleg cu australianul Daniel Dillon, jucător ce a petrecut trei sezoane alături de clubul orădean, între 2012 și 2015.

Moore nu a avut angajament în sezonul competițional 2020/21. El va sosi în România pe parcursul următoarelor zile.

About Author