Categories Tenis

Simona Halep revine în circuit la Miami


Nu a mai disputat vreun meci oficial după eliminarea de la Australian Open (în sferturi, învinsă de Serena Williams), iar acum este gata de revenirea în circuit. Simona Halep a precizat care este turneul la care va participa în următoarea perioadă: „O să plec săptămâna viitoare”

A ratat prezența la Doha și Dubai din cauza unor probleme la spate, iar acum se declară pregătită să revină în forță pe teren.

În cadrul emisiunii „Așii tenisului” de la Digisport, Simona a vorbit despre ce urmează pentru ea în circuitul mondial.

„Mă duc la Miami. O să plec săptămâna viitoare. Îmi doresc tare mult să pot face câteva meciuri bune, pentru că am nevoie de meciuri oficiale. Am avut acum din nou o lună de pauză. Vreau să joc bine, vreau să fiu atentă pe ce am de făcut pe teren” – Simona Halep.

Despre US Open 2020 vs Miami 2021

„La US Open nu m-am dus, am renunțat din teamă. Recunosc! Acum am și făcut virusul, am și vaccinul, așa că totuși sunt un pic mai safe decât în august când s-a jucat US Open” – Simona Halep.

Rolul decisiv avut de Darren Cahill

„Pe hard nu e ușor, mai ales în America, unde multe fete sunt acomodate deja, se antrenează acolo. Mă duc acolo cu multă încredere. Un rol important în luarea acestei decizii l-a avut Darren. A vrut foarte mult să joc la Miami pentru că e un turneu bun. E plăcut să participi la turneele Mandatory” – Simona Halep.

Ultima participare la Miami (ediția din 2019) a însemnat calificarea până în semifinale, acolo unde Simona a fost învinsă de Karolina Pliskova (7-5, 6-1).

„Știu că m-a durut puțin genunchiul, am avut și un bandaj. Pliskova a servit foarte bine, returul meu nu a fost atât de bun”, a încheiat Simona Halep.

Turneul de la Miami face parte din categoria WTA 1000 și va avea la start pe tabloul principal 128 de jucătoare. Ultima campioană este Ashleigh Barty (2019 – ediția din 2020 nu a avut loc din cauza pandemiei de coronavirus), în timp ce Simona Halep a bifat prezența în semifinale.

În acest an, turneul va avea loc în perioada 23 martie – 3 aprilie.

About Author