Categories Baschet

Eficiență maximă pe final de joc

CSM CSU Oradea a reușit să învingă SCM Timișoara într-un joc restanță desfășurat joi 15.04, în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21. Gruparea roș-albatră a reușit un succes conturat pe final cu scorul de 77-67 (15-23, 20-15, 25-20, 17-9).

A fost un meci extrem de strâns pe majoritatea perioadei de sisputare cu mențiunea că experiența net superioară din final a făcut diferența.

Deastfel Oradea a reușit să se distanțeze abia pe final de joc atunci când gazdele și-au pierdut busola, s-au precipitat la fiecare atac și nu le-a mai ieșit nimic. Timișoara a început bine jocul, a impus un ritm alert și au marcat constant de la distanță.

Din nou bihorenii au avut probelem în apărare ca de obicei în primul sfert,

Valeika și Fometescu fac greșeli individuale ca și la juniori. Pe final, Leii din Banat înscriu de la distanță, o fază care arată limitele roș-albaștrilor.

Sfertul al doilea începe cu un run de 7-0 în favoarea oaspeților care reintră în joc, și preiau inițiativa. Se merge cap la cap,

Marinău cu mult curaj aruncă și scutură plasa, iar bănîțenii contează foarte mult pe Mijajlovic și Olah. Când Oradea face unele mici reglaje în defensivă, alb-violeții au mari probleme în ofensivă. Rotația folosită de vizitatori este mai eficientă, iar aici se face diferența. După pauză Timișoara se afce remractă prin acțiunile individuale ale lui Gajoc, în timp ce Green sau Watson sunt extrem de greu de orpit.

Broussard își aduce aportul atunci când echipa are nevoie de el, Zekovic și Markovic par ieșiți din formă, iar Baciu bifează doar o simplă prezență pe parchet. Oradea începe să arate mai bine și caută mereu soluții eficiente. Au unele probleme în defensivă care se pot corecta, dar aici intervine și înțelepciunea fiecărui jucător.

Pentru a emite pretenții la Final Four-ul FIBA EuroCup, e nevoie de joaci la intensitate maximă 40 minute. Fără dubii. Oradea încă nu este la acest nivel, iar o dată cu schimbările în echipă, eficiența scade.

Ultimul sfert aduce un Broussard extrem de lucid în unele momente și un Watson foarte bine pregătit tactic și fizic, care este omul decisiv pentru Oradea în multe jocuri. Am mai spus-o și o repet, această echipă este DEPENDENTĂ de Watson. Timișoara aleagă după egalatre, protestează la unele decizii, dar Oradea gestionează foarte inteligent avantajul.

Gazdele ratează, vizitatorii ducc fiecare atac la limită și înscriu exact când e nevoie. O victorie dădătoare de speranță care atacă că se poate progresa de la meci la meci, iar orice decizie, fault sau schimbare poate fi decisivă, când două echipe sunt apropiate valoric.

Cei mai buni marcatori din tabăra orădeană au fost Broussard 20 puncte, Green 14, Valeika 13.

About Author