Măsurile drastice interzic fotbalul în Bihor

Poziția AJF Bihor cu privire la protocolul medical pentru reluarea fotbalului amator
„Din păcate protocolul medical NU este ceea ce sportul de masă românesc și l-a dorit. Nu putem începe competițiile de dragul de a le începe. Nu putem încărca echipele la costuri suplimentare și inutile. Nu putem periclita sănătatea și siguranța jucătorilor într-un Campionat scurt și foarte incărcat fără o minimă pregătire în prealabil. Am fost ales să reprezint și să apăr interesele Cluburilor afiliate AJF Bihor și exact acest lucru îl voi face. Așteptăm un protocol medical pentru reluarea fotbalului juvenil și amator cu adevărate măsuri de relaxare și nu restrictive.” Președinte AJF -Radu Bitea
Nu s-au înscris numărul minim de echipe pentru a demara un campionat care să desemneze campioana județului până pe data de 8 mai și în aceste condiții severe pentru fotbalul amator.
Așteptările noastre nu s-au concretizat. Noul protocol medical este aproape același cu precedentul. Costurile cu testările antigen sunt sensibil egale cu cele PCR. Jucătorii NU au nici măcar vizele medicale sportive obligatorii, o pregătire fizică minimă înainte de jocuri oficiale, impuse de programul FRF pentru desemnarea câștigătoarei județului ( minim șapte jocuri oficiale disputate în trei săptămâni!!!) , fapt ce crește riscul accidentărilor grave, bazele sportive sunt nepregătite după o inactivitate de mai bine de un an.
Majoritatea cluburilor nu au conturat bugetul pentru Campionat, datorită situației imprevizibile în mod constant cu privire la măsurile autorităților față de sportul amator și cel juvenil.
Termenele impuse de FRF cu o comprimare strigentă in timp a unui număr de 7 jocuri, fac aproape imposibilă desfășurarea de Competiție cu desemnare de Campioană a județului până la data de 8 mai.
Testele antigen se realizează de persoane autorizate și în spații spitalicești agreate, concomitent cu eliberarea de adeverințe medicale individuale, o dată la 7 zile, cu 24 ore inainte de fiecare partidă pentru toți jucătorii, arbitrii, membrii staff. Financiar, Administrativ și logistic este foarte greu de realizat și indeplinit de către echipe , protocolul medical pentru reluarea fotbalului amator. Mai mult, regulamentele trebuie să țină seama de legile în vigoare privind jucătorii/persoanele depistate pozitiv și contacții acestora , în timpul competiției.
Așteptăm următoarele măsuri de relaxare care exclud testele antigen sau măresc perioada de valabilitate ori excluderea obligativității acesteia pentru persoanele care au efectuat și rapelul.
Pentru fotbalul juvenil,

FRF nu v-a organiza fazele finale la grupele de vârstă U 14. Ajf Bihor, pentru Cluburile de copii și juniori care pot respecta actualul protocol medical pentru reluarea fotbalului amator și se vor inscrie cu cerere scrisă la AJF Bihor, va organiza turnee, campionate, competiții in funcție de numărul echipelor înscrise
În speranța că vor apărea cu adevărat măsuri de relaxare pentru fotbalul amator, măsuri care pot fi aplicate și îndeplinite de Cluburile afiliate AJF Bihor, vom pregăti sezonul Competițional 2021-2022 incepând cu sfârșitul lunii August, conform Calendarului Competițional.
Colectivul AJF Bihor, prin Comitetul Executiv.

About Author