Cu dublă victorie, românia se califică la Campionatul Mondial

Echipa Națională de handbal feminin a României s-a calificat la Campionatul Mondial din 2021, după ce a surclasat echipa Macedoniei de Nord cu scorul de 35-20 (18-10), miercuri, la Skopje.

Competiția va avea loc în luna decembrie a acestui an, în Spania. Tricolorele au învins în dublă manșă reprezentativă similară a Macedonia de Nord.

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat la Campionatul Mondial 2021
În tur, România s-a impus cu 33-22, iar cu 68-42 la general obţine calificarea la turneul final, care va avea în premieră 32 de echipe la start.
Pentru echipa României au înscris Laura Moisă 8 goluri, Ana Maria Iuganu 4, Sonia Seraficeanu 4, Bianca Bazaliu 4, Nicoleta Dincă 3, Crina Pintea 4, Cristina Laslo 2, Cristina Neagu 2, Laura Pristăviţa 2, Lorena Ostase 1, Andreea Cristina Popa 1.

Au arbitrat Tatjana Prastalo şi Vesna Balvan (ambele din Bosnia-Herţegovina), iar delegat EHF a fost Svetlana Obucina (Serbia).

FRH – Federația Română de Handbal: România nu a lipsit de la nicio ediție a Campionatului Mondial organizată până acum
„Felicităm Naționala Feminină de Senioare care s-a calificat la Campionatul Mondial 2021!
România a învins Macedonia de Nord cu scorul de 35-20 în meciul retur de la Skopje, după ce în partida tur de la București înregistrase un avantaj de 11 goluri (32-22).
Pentru echipa României au înscris: Moisă (8 goluri), Pintea (4), Bazaliu (4), Seraficeanu (4), Iuganu (4), Dincă (3), Pristăvița (2), Neagu (2), Laslo (2), Popa (1), Ostase (1).
România nu a lipsit de la nicio ediție a Campionatului Mondial organizată până acum.
Cele mai bune 32 de echipe ale lumii se vor întâlni în Spania, în luna decembrie a acestui an”, a transmis FRH – Federația Română de Handbal
A 25-a calificare pentru naționala de handbal a României, la Mondial
România este singura națiune din lume care s-a calificat pentru a 25-a oară la un Campionat Mondial feminin. din tot atâtea încercări.

CM din Spania este programat între 1-19 decembrie.

Din Europa s-au calificat automat la turneul final din acest an gazda Spania, campioana en-titre, Olanda, respectiv primele patru clasate la CE2020 – Norvegia, Franţa, Croaţia şi Danemarca.

România a participat la toate cele 24 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin şi a obţinut patru medalii, aur în 1962, argint în 1973 şi 2005, bronz în 2015, iar de alte cinci ori s-a clasat pe locul 4. La precedenta ediţie a Mondialului, în 2019, România a încheiat pe locul 12 în Japonia.

About Author