Categories Baschet

GENIAL!!! ORADEA CÂȘTIGĂ PRIMELE MEDALII ÎNTR-O COMPETIȚIE EUROPEANĂ!!!

În cursul după-amiezii de duminică 25.04, CSM U Oradea multipla campioană națională la baschet masculin a jucat în Menora Mivtachim Arena din Tel-Aviv, meciul pentru locul 3 în FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Roș-albaștrii au întâlnit pe BC Parma, din Rusia. Oradea a avut o evoluție solidă reușind un succes fabolus cu scorul de 85-76 (20-15, 26-13, 18-20, 24-25).

Meciul a început în nota de dominare a românilor (care erau de fapt cinci străini) care pur și simplu, nu le-au lăsat nicio șansă adverarului, cu mari probleme la finalizare. Holt și Green duc Oradea la +8 pe tabelă, rușii sunt pur și simpolu consternați, caută soluții dar ratează atac după atac. Bihorenii sunt mult mai motivați, dovedesc că arată mult mai bine atnci când se ajuntă între ei,

După un prim sfert foarte bun, urmează un al doilea, poate cel mai bun din ultima perioadă. zekovic este pur și simplu omul decisiv, Broussard înscrie iar rușii solicită timp de odihnă. Antrenorul lor schimbă mereu, dar randamentul celor de la bancă este modest. Disputa curge clar în favoarea roș-albaștrilor care pun o diferență din două cifre și se apropie de +20. Zekovic înscrie din nou, iar Oradea pare să fi scăpat în învingătoare. Mai e mult până la final.

Pauza salvează echipa adversă care iese de la cabine și forțează totul pe cartea atacului. Încet dar sigur, la avantajul celor 20 puncte, Oradea începe să cedeze teren.

Meciul se echilibrează, încet dar sigur rușii recuperează datorită aruncărilor de la mare distanță. Ai noștrii își arată din nou vulnerabilitatea când vine vorba de mentalitate iar de aici din nou, presiunea e pe noi.

Scorul se strânge, orădenii încep să aibă probleme cu faulturile personale, iar schimbările vin târziu. Ultimul sfert începe cu o echipă rusească dornică să revină când mai repede pe tabelă. E recuperat punct după punct, Green rupe panoul, dar tot rușii sunt în prim plan. Watson greșete ca și un începător, Brousaard liniștește puțin atacul. Zelovic este penalizat cu greșeală ofensivă într-un moment bun al noustru.

Cu mult tupeu, Watson aruncă și înscrie, de la distanță. 66-57. Presinea medaliilor își spune cuvântul, Oradea greșește, banca nu are reacție, 66-63. Incredibil, ai +20 și pierzi atât de ușor avantajul. Nu este prima dată, dar etse incredibil ce se întâmplă în unele momente.

Din nou Oradea merge pe mâna lui Watson de la distanță, fdar în apărare sunt depășiți mutl prea ușor. Broussard înscrie două puncte extrem de importante pentru noi, și avem posesia. Avem șansă, rușii se grăbesc și ratează, beneficiem de o decizie ciudată, fault antisportiv. Avem aruncări și posesia. Watson înscrie doar o tentativă,

Scor 74-68. Broussard este de-a dreptul imeprial, rușii pierd posesia, Markovic, singur, singurel cu panoul ratează. Incredibil la celălalt panou, coș plus liberă suplimentară. Din fericire pentru noi ratată. Rușii înscriu, 76-72, timp de odihnă. Mai sunt de jucat 90 secunde. Green aruncăde la distanță și ratează, Broussard urmărește și înscrie. Fabulos, coșul are o însemnătate cât o victorie.

Plus libera transformată. Oradea pare stăpână pe situație, Watson este împerial. Suntem penalizați prinytr-o decizie ciudată. Green este cel vizat. Zekovic prinde și…

S-a terminat, e GATA. AVEM MEDALII, AVEM MEDALII, AVEM MEDALII. O seară de neuitat care va rămâne în istoria baschetului românesc. O seară care te face să fii MÂNDRU CĂ EȘTI ORĂDEAN!!! SUPERB, SUPERB, SUPERB.. Cât de frumos este sportul când câștigi.

About Author