Două finale găzduite de Twichenham

Stadionul londonez Twickenham va găzdui finalele celor două cupe europene intercluburi de rugby, pe 21 şi 22 mai, a anunţat vineri organizatorul EPCR, care a precizat că „va fi autorizat un număr restrâns de spectatori” la cele două evenimente, informează AFP.

„Un număr maxim de 10.000 de spectatori vor putea cumpăra bilete pentru fiecare meci”, a explicat European Professional Club Rugby într-un comunicat.

Finala Cupei Challenge este programată vineri, 21 mai, în timp ce Cupa Campionilor europene, competiţia cea mai prestigioasă, se va desfăşura sâmbătă, 22 mai.

„Este o ocazie importantă pentru noi de a organiza evenimente în cadrul planului privind revenirea suporterilor pe stadioane. Lucrăm în colaborare cu EPCR şi cu autorităţile locale pentru a pune în aplicare diferite măsuri care să asigure siguranţa tuturor celor care vor participa la fiecare întâlnire”, a declarat Bill Sweeney, directorul general al Federaţiei engleze de rugby, adăugând că purtarea măştii va fi obligatorie pe stadion, la fel ca şi distanţarea socială.

În Cupa Campionilor, trei cluburi franceze au rămas în cursa pentru trofeu, Toulouse şi Bordeaux-Bcgles, care se vor confrunta sâmbătă în semifinale, şi La Rochelle, care va primi duminică vizita irlandezilor de la Leinster.

În Cupa Challenge, Montpellier, ultima reprezentantă a primei ligi franceze, se deplasează la Bath (Anglia), în timp ce englezii de la Leicester Tigers vor înfrunta formaţia irlandeză Ulster.

Finalele cupelor europene de rugby din acest an au fost programate iniţial pe Stade Velodrome din Marsilia, dar au fost mutate la sfârşitul lunii martie din cauza pandemiei, „pentru a limita călătoriile transfrontaliere şi riscurile de transmitere a Covid-19”.

Oraşul Marsilia urmează să găzduiască finalele europene din 2022. Aceste finale vor reveni la Londra în 2023, dar nu pe Twickenham, ci pe stadionul echipei de fotbal Tottenham Hotspur.

About Author