Performerii orădeni s-au făcut remarcați la Cupa Casei Regale

Tradiţionala Cupă a Casei Regale la tir cu arcul a adunat circa 80 de concurenţi din toată ţara pe linia de tragere. Trei sportivi legitimaţi la C.S. „Redpoint” Oradea au participat la acest concurs: Ioana Cocan (senioare olimpic), Lucian Suciu (seniori olimpic) şi Sebastian Boşca-David (seniori barebow).

Ioana Cocan s-a clasat pe locul patru la categoria ei şi tot pe locul patru la echipe mixte (împreună cu Lucian Suciu, care la individual a ocupat locul 11 în calificări), iar Sebastian Boşca-David a obţinut 442 de puncte în calificări. „Sebi a început de curând antrenamentele pentru performanţă, însă a progresat bine în ultimele luni şi credem că la următoarele competiţii va obţine rezultate din ce în ce mai bune”, a declarat conducerea clubului orădean.

La concursul dotat cu Trofeul Casei Regale a României a mai participat şi unul dintre cluburile de tir cu arcul recent înfiinţate în Bihor, C.S. Menumorut Biharia. Preşedintele şi antrenorul clubului, Marin Darna, a tras la divizia arc olimpic, după ce anterior a cochetat cu compound şi barebow: „Fiind nou înfiinţat şi având în dezvoltare o viitoare bază sportivă privată la Biharia – inclusiv o sală modernă -, clubul Menumorut vrea să pregătească arcaşi şi la divizia de olimpic, aşa că m-am hotărât să fiu primul care încearcă, să pot transmite mai departe şi altora”.
Cupa Casei Regale, câştigată de C.S. Black Arrow Belceşti (Iaşi), a fost înmânată sportivilor de către Alteţa Sa Regală Principesa Sofia.

About Author