Categories Baschet

CSM-ul se mobilizează și ajunge în semifinalele LNBM

În cursul serii de miercuri 19 mai CSM U Oradea a reușit o victorie convingătoare în Arena Antonio Alexe, scor 87-70 (19-19, 29-10, 22-24, 17-17) în fața celor de la SCM Timișoara.

În urma acestui succes, orădenii s-au calificat practic în semifinalele Ligii Naționale de bachet masculin cu scorul general de 2-0. Întâlnirea a fost una intensă, orădenii conducând în marea majoritate a timpului de joc iar oaspeții din Banat, nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor.

Este adevărat că nu au putut conta pe aportul pivotuli Olah, un jucător extrem de important în agrenajul echipei, dar evoluția colegilor a fost una modestă. Bihorenii au condus cu 15-6 sau 19-13, fiind egalați pe final de sfert în urma unor greșeli de începători.

Echipa lui Dragan Petricevic a avut mereu probleme cu greșelile personale în special la jucătorii sub 21 an, soluțiile fiind limitate. Sfertul al doile a afost cel care a făcut diferența, reacția de ba banca vizitatprilor venind târziu. Broussard din nou și-a condus bine echipa iar Holt a încercat mereu soluțiile individuale.

Markovic în continuare nerefcut i-a lăsat locul lui Moore, în timp ce Green în nota obișnuită și-a făcut treaba. Într-un meci în care Oradea a avut merei avantaj, Valeika a fost descalificat pentru cinci greșeli, fiind unul dintre cei mai modești jucători de pe parchet. Finalul a adus pe parchet o serie de jucători români Fometescu, Nicolescu, Petrescu și Marinău, în condițiile în care soarta jocului și calificării era deja pecetluită. Așadar, în prima semifinaleă, CSM CSU Oradea (2) – BCM U FC Argeș Pitești (6) iar în cea de-a doua vor jucat U-BT Cluj-Napoca (1) – CSO Voluntari (4).

About Author