Categories Tenis

Record de participare pentru români la Roland Garros

Pentru a doua oară consecutiv în istoria participării sportivilor români la turneul de tenis de la Roland Garros, România are un număr record de sportivi participanți în probele de la Grand Slam-ul parisian. Recordul egalat a fost atins prima dată în 2020.

Luni încep la Roland Garros meciurile de calificare pe tabloul principal al Openului Franței. În total, România va avea la start sportivi în 16 probe, conform paginii de facebook a freelancer-ului Daniel Radu.

Astfel, pe tabloul principal în proba de simplu feminin au fost acceptate Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu și Ana Bogdan.

Meciurile de pe tabloul principal de la Roland Garros se desfășoară în perioada 30 mai-12 iunie.

În aceeași probă, la simplu feminin, România are la start, pentru prima dată în istorie, 8 sportive: Irina Bara (foto), Jaquelin Cristian, Alexandra Dulgheru, Elena Gabriela Ruse, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Gabriela Talabă și Laura Ioana Paar.

La simplu masculin, Marius Copil va evolua și el în calificări.

De asemenea, România este reprezentată și în probele de dublu, atât la feminin, cât și la masculin, unde sunt prezente următoarele perechi, ce au în componență sportivi români: Monica Niculescu / Jelena Ostapenko, Raluca Olaru / Nadiya Kichenok, Irina Begu / Nadia Podoroska, Andreea Mitu / Yuliya Putintseva, Mihaela Buzărnescu / Patricia Țig și Horia Tecău / Kevin Krawietz.

Dacă Simona Halep nu s-ar fi retras, România ar fi realizat un nou record de participare, cu 17 sau chiar 18 prezențe,

About Author