Categories Editorial

Munca de ani de zile, o singură pasiune

Dacă faci parte din familia sportului orădean și nu ai auzit de soții Preda, ești n plus. Sau mai bine spus,ești mulțimea vidă. Despre Mariana și Virgil s-a scris mult, s-au lăudat rezultatelor lor, și mereu este o plăcere să stai de vorbă cu ei. Virgil, care mereu a avut gura mare, a reușit din nou o performanță de invidiat.

Și anume să onțină al doilea mandat de vicepreședinte al Federației Române de Atletism cu 114 voturi fără să-și fi făcut nici măcar o zi de campanie. Dacă ținem cont de faptul că trei mandate a fost membru în Biroul Federal, și încă două vicepeședinte, 20 de ani într-un for de decizie, nu este de ici de colo.

Cei care îi cunosc personal știu că trăiesc și respiră prin sport, prin atletism în general. Este mare lor pasiune de o viață și care o continuă fără pretenții financiare de la părinți, așa cum se obișnuiește mai nou în orice sport. Mă repet, au cucerit la nivel național, toate medaliile posibile prin sportivii lor, la toate categoriile de vârstă. Și nu au de gând să se oprescă. Cu fonduri proprii, cu sponsorizări și-au amenajat după ani de zile un sector de sărituri. Este ceea ce aveau nevoie. Iar de aici viitorii campioni vor duce tradiția mai departe.

Ceea ce mulți nu înțeleg, sau se fac că nu îneleg este faptul că acești viitori campioni sunt ORĂDENI. Un lucru rarîntâlnit în orice ramură de performanță din municipiu.

Ca de obicei Virgil (foto) a vorbit dezinvolt despre planurile de viitor. Își propune personal alături de noua echipă din conducerea Federației să stragă cât mai multe fonduri necesare dezvoltării atletismului românesc. De asemenea valorificarea copiilor cu calități specifice atletismului, dezvoltarea bazei materiale a FRA, și cel mai important o unitate de grup între antrenori. Acest aspect lipsește cu desăvârșire. Aici e mult de lucru, orgoliile unora fiind nelimitate.

În niciun caz nu-și va neglija activitatea din cadrul Asociației Județene de Atletism Bihor, mereu o sursă de rezervă în ceea ce privește fondurile financiare participării la diferite competiții sau completarea când vine vorba de echipament. Laudă foștii sportivi ca Pasztor, Sebesteyn sau Szatmari care își duc copii la ateltism din dorința de a le călca pe urme sau să-i depășească. Chiar dacă în timp vor beneficia de codniții mutl mai bune pentru pregătire, e nevoie de continuitate iar grupele de baby atletism sunt dovada vie că încă marea lro pasiune naște viitorul atletismului orădean.

About Author

2 comments

Pásztai Elisabeta says:

Imi pare rău sã intâlnesc „greşeli de tipar” exact la numele foştilor sportivi, actualii sponzori, cărora se datorează existenţa noului sector de sărituri.
Ar fi cazul să fiţi mai exigenţi faţă de calitatea publicaţiilor!!!

Claudia says:

Iar, daca ai avut norocul sa fi fost antrenat de catre sotii Preda 🥰ramai pe viata castigat!!!! Recunostinta pentru tot ceea ce ati facut, faceti si veti face pentru atletismul oradean!!!👏🙏🤗

Comments are closed.