Categories Baschet

O încântare!!! Oradea trece de Pitești și va juca în finală

CSM U Oradea a făcut luni 31 mai pasul decisiv spre finala Ligii Naționale de baschet masculin, ediția 2020-2021. Bihorenii au reușit un nou succes 81-79 (21-11, 13-20, 24-20, 23-28) la Pitești pe terenul celor de la BCM Argeș. În urma acestei victorii, trupa din municipiul de pe Crișul Repede conduce la general cu scorul de 3-0 și își continuă lupta pentru un nou titlu național.

Revenind la partidă, Oradea a dominat de la un capăt la celălalt adversarul în special la capitolul tactic, au condus pe tabelă pe tot parcursul jocului și au demonstrat că rămân o forță în baschetul autohton. Watson & co au pornit foarte bine în meciu, au condus cu 10-2, moment în care Tudor Costescu, antrenorul gazdelor a solicitat primul timp de odihnă. rotația bihorenilor a funcționat bine în apărare s-au descurcat bine, iar Fometescu a marcat exact când echipa avea nevoie de el.

Din nou Moore i-a luat locul pe parchet lui Markovic, iar jocul lui Cătălin Baciu a crescut mult. Pivotul orădean este mult mai util, începe să lege evoluțiile încurajatoare și primește minute cu multă încredere. Aici Oradea câștigăcand e vorba de talei, valoarea lui Zekovic sau Baciu fiind incontestabilă. Broussard pe final de sfert aruncă de la distanță și mărește ecartul în favoarea vizitatorilor.

Și partea a doua s-a desfășutrat sub aceleași caracteristici, Pitești a făcut o mare risipă de efort pentru a reveni pe tabelă, dar experiența net superioră a orădenilor s-a dovedit a fi decisivă. Watson și Holt au fost gurile de tun ale bihorenilor care au dezechilibrat defensiva adversă, iar diferența s-a menținut constant. Finalul a fost unul tensionat, Watson a ratat două libere, Pitești a irosit ultima posesie, iar Oradea scapă în învingătoare meritată. Așadar roș-albaștrii așteaptă în finală Clujul sau Voluntari, la general conduce primii cu 2-0. Ceimai buni marcatori ai întingătorilor au fost Broussard 16 puncte, Zekovic 13 și respectiv Watson 11.

About Author