Efort extraordinar pentru o victorie absolut meritată

Echipa de baschet masculin CSM Oradea a învins jo 17 iunie, pe teren propriu, formaţia U Banca Transilvania Cluj, cu scorul de 64-60 (37-35), în al patrulea meci din cinci programate în finala Ligii Naţionale. Meciul cinci, decisiv, va avea loc duminică, în BT Arena. Disputa a fost una extrem de echilibrată între cele mai bune două echipe ale întrecerii. Orădenii au început din nou curajos meciul, dominând luptasub panoul advers, și având o precizie destul de bună de la distanță.

Clujenii revin în meci pe ,mâna lui Richard sau Wrigh, cei mai buni jucători ai lor. Watson, căpătanul gazdelor a făsut un meci senzațional în specail tactic, atunci când a fost necoie de el ieșind la rampă. Sfertul secund a adus pe parchet jucătorii de rezervă, din păcate la orădeni rotația fiind limitată în absența lui Zekovic. În cealaltă tabără, Cristian Silvășan a avut toți jucătorii la dispoziție cu excepția lui Kuti. A rezultat o tensiune extrem de mare pe parchet, adusă în special de brigada de arbitrii care au iritat în general tabăra gazdă. Au fluierat mult prea ușor unele faze iar altele le-au judecat după alt regulament. După pauză jocul s-a tacticizat și mai mult, ambii antrenori căutând cele mai bune soluții. Oradea a avut din nou probele de la aruncările de la distanță în timp ce clujenii au pierdut mult prea lejer mingi în atyac. Cu toate acestea clujul a avut un minim avantaj înainte de ultimul sfert. Mult mai inspitrați, bihorenii au gestionat mult mai bine timpul de atac la fiecare posesie și în final au ieșit învingători, cu un efort de echipă extrem,. EXTREM de mare. Este meritul tuturor celo rimplicați în activitatea clubului iar mental în primul rând, eu revenit de la 2-0 și au egalat situația la genaral.

Principalii marcatori ai partidei au fost Broussard 16 puncte, Holt 11, pentru gazde, respectiv Richard 13 şi Tarolis 9, Edwards 9, pentru U BT Cluj.

Meciul de la Oradea s-a jucat cu circa 2.000 de fani în tribune, între care câteva zeci clujeni, gazdele permiţând accesul doar celor vaccinaţi. Echipa orădeană a contestat de câteva ori arbitrajul, prin oficialii săi, în timp ce fanii CSM au strigat ”Hoţii, hoţii”.

Anterior, pe teren propriu, U BT Cluj a câştigat cu 73-62 şi 103-80, iar apoi CSM Oradea s-a impus cu 75-71, astfel că scorul general este de 2-2, iar partida a cincea, decisivă, va avea loc duminică, în BT Arena.

U BT Cluj şi CSM Oradea se confruntă pentru prima dată în finala Ligii Naţionale.

About Author