Campionatul Mondiale de Powerliftng, în condiții organizatorice speciale

La sfârșitul săptămânii trecute Federația Română de Powerlifting a primit vizita domnului Gaston Parage, președintele Federației Internaționale de Powerlifting. Evenimentul, în premieră pentru sportul românesc, a reunit la Oradea, în vederea Campionatului Mondial de Powerlifting conducerea FRP, cu scopul de a evalua stadiul implementării strategiei cu privire la organizarea competiției internaționale.
România se află la prima organizare a unei astfel de competiții, președintele Federației Române de Powerlifting, Ovidiu Pănăzan considerând că expertiza IPF în domeniu poate fi utilă unei organizări de excepție a unei competiții care demonstrează odată în plus încrederea de care se bucură powerliftingul românesc la nivel internațional. Este important de menționat faptul că responsabilitatea asumată la acest nivel de către FRP este mai mult decât un act de curaj, este o declarație de competență pentru Europa de Est în condițiile în care în această parte de lume majoritatea competițiilor prezintă la acest moment un grad mare de incertitudine cu privire la organizare. Pe un fond epidemiologic complicat și imprevizibil, la Oradea vor fi prezenți, în perioada 22-28 august reprezentanți din 30 de țări provenind de pe patru continente. Numărul de țări menționat aici privește fotografia momentului la care raportăm aceste date, ele fiind într-o dinamică pe care o considerăm ascendentă. Pentru amatorii de statistică în acest moment, sunt afiliate la IPF peste 130 de țări, în lume fiind în acest moment câteva sute de mii de practicanți ai acestui sport, parte dintre aceștia fiind sportivi legitimați în cadrul acestei ramuri sportive.
Locul de desfășurare al competiției este Casa Tineretului Oradea, o facilitate care va primi o imagine nouă odată cu desfășurarea unei întâlniri sportive de un asemenea nivel. În ceea ce privește categoriile de vârstă acestea privesc sportivii din categoria juniorilor mici și mari, masters 1, masters 2, masters 3, masters 4. Lotul României este format din 14 sportivi juniori si 7 masters, modul în care au fost selecționați la nivelul federației permițându-ne să sperăm la un număr semnificativ de medalii.
“Este evident pentru noi, că România are în acest moment capacitatea logistică și infrastructura umană pentru organizarea unei astfel de întâlniri sportive. Contăm în acest sens pe sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, pe câteva companii private care au fost alături de noi încă de la începutul existenței noastre și sperăm să putem implica în organizare autoritățile publice locale și județene. Este important ca cei în drept să înțeleagă că pentru o săptămână Oradea devine centrul lumii într-un sport care a reușit să genereze spectacol și emoție peste tot în lume. Dealtfel am ales Oradea și pentru deschiderea pe care o are față de dezvoltarea pe termen mediu și lung. Cred că vom reuși să organizăm un eveniment istoric.” Ovidiu Pănăzan, președinte FRP

About Author