Categories Tenis

Simona Halep ratează din nou prezența la Jocurile Olimpice

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, a confirmat, luni seara, pe Twitter, că nu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza accidentării de la gambă.

”Nimic nu mă face mai mândră decât să reprezint România, însă, din nefericire, recuperarea după accidentarea la gambă cere mai mult timp, aşa că am luat decizia de a mă retrage de la Jocurile Olimpice din această vară”, a scris Halep pe Twitter.

Mesajul jucătoarei vine după ce preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, anunţase luni seara că Simona Halep nu va evolua la Tokyo.

„Din păcate, Simona ne-a anunţat că nu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea a făcut nişte analize amănunţite zilele acestea în urma accidentării (n.r. – la gambă), iar medicii i-au spus că nu va putea juca tenis cel puţin patru săptămâni de acum încolo. Pentru România, Simona reprezintă o mare pierdere înaintea acestor Jocuri”, a afirmat Covaliu pentru AGERPRES.

Pe 12 mai, Simona Halep (29 ani) a fost nevoită să abandoneze în turul al doilea la Roma, la scorul de 6-1, 3-3, 0-30 în meciul cu germanca Angelique Kerber, după 57 de minute de joc. Din cauza accidentării suferite la gambă, Halep a ratat şi turneele de la Roland Garros şi Wimbledon.

”După dezamăgirea produsă de ratarea turneelor de la Roland Garros şi Wimbledon, faptul că nu pot participa la Jocurile Olimpice este un lucru incredibil de greu de digerat, dar sunt determinată să revin mai puternică”, a mai scris Halep în reţeaua de socializare.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, după ce iniţial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.

Halep a participat la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra, pierzând în primul tur, iar în 2016 nu a luat parte la Jocurile de la Rio din cauza temerilor legate de virusul Zika.

About Author

1 comment

Directorul tehnic al Federatiei Romane de Tenis, Daniel Dobre, care va reincepe colaborarea cu jucatoarea Simona Halep, a declarat, luni, la Centrul National de Tenis, ca participarea ei la Jocurile Olimpice nu va fi in pericol in urma accidentarii sau a perioadei de refacere. ” Simona este bine din cate stiu eu. Nu am vorbit in fiecare zi cu ea, colaborarea mea cu ea trebuia sa inceapa dupa Roland Garros, dar stiu ca lucreaza foarte mult la revenire. A fost in Germania, a facut niste infiltratii, acum este pe partea de fizioterapie, zilnic acorda revenirii trei-patru ore, eu o vad bine din punct de vedere mental. Din cateva discutii pe care le-am avut o sa revina mai puternica, pentru ca are inca un cuvant de spus si doreste sa atinga anumite obiective. Nu cred ca Jocurile Olimpice sunt in pericol pentru Simona Halep.

Comments are closed.