Peisajul sportiv îmbunătățit cu o donație consistentă

Teqball, sportul cu cea mai rapidă dezvoltare din lume, vine în Oradea.
Două mese de joc vor fi donate orașului la inițiativa lui
Marius Vizer jr., secretarul general al Federației Internaționale de Teqball

Recunoscut oficial ca fiind sportul cu cea mai rapidă dezvoltare din lume, practicat de fotbaliști precum Ronaldinho, Messi ori Neymar și de jucătorii unor cluburi de prestigiu cum ar fi PSG, Chelsea, Everton, FC Barcelona sau Real Madrid, Teqball vine și în Oradea. Două mese speciale de joc, în valoare de 4100 de dolari, vor fi donate orașului și Liceului Romano-Catolic Szent László din Oradea în cadrul unui eveniment care va avea loc sâmbătă, 17 iulie, de la ora 14:00, pe Baza Sportivă Salca din municipiu.

Donația este făcută de Federația Internațională de Teqball (FITEQ), la inițiativa domnului Marius Vizer jr., secretarul general al FITEQ. Bihorean de origine, acesta a ținut în mod deosebit să facă un cadou municipiului Oradea. Astfel, una dintre mesele de Teqball va fi amplasată în cadrul Bazei Sportive Salca, unde orice dorește să practice acest sport o va putea folosi în mod gratuit.

Cea de-a doua masă de Teqball va fi donată Liceului Romano-Catolic Szent László din Oradea. ”Am ales ca, alături de Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria, să dăruim această masă școlii din Oradea pentru a contribui la dezvoltarea educației sportive și pentru a promova teqball-ul”, a declarat Gergely Murányi, directorul pentru relații diplomatice al FITEQ.
Programul evenimentului de donare a meselor de Teqball îl puteți parcurge la finalul acestui comunicat sau în invitația atașată.
Este pentru a treia oară când Federația Internațională de Teqball donează mese de joc în România pentru a fi folosite în mod gratuit de către public. De altfel, Teqball-ul câștigă din ce în ce mai mult teren în țara noastră, fiind înființate deja 34 de cluburi, jucătorii români fiind o prezență constantă la competițiile internaționale.

Jocul de Teqball a fost inventat în Ungaria, în 2017, de către Gábor Borsányi, György Gattyán și Viktor Huszár. În doar 4 ani a avut o evoluție fulminantă, fiind recunoscut oficial drept sportul cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel mondial.
Pe scurt, Teqball se joacă pe o masă curbată, cu o minge obișnuită de fotbal – de aici și motto-ul ”The World Is Curved”. Extrem de spectaculos, acest sport poate fi practicat oriunde, oricând și de către oricine, indoor sau outdoor, indiferent de vârstă sau de gen. Competițiile se desfășoară la individual, dublu și dublu-mixt, după un regulament specific. Au fost organizate deja competiții internaționale, Cupe Mondiale, turnee indoor, masters, dar și pe plajă. Următorul pas îl reprezintă recunoașterea Teqball ca sport olimpic.
La nivel mondial sunt peste 10.000 de jucători de Teqball și au fost înființate federații naționale în mai mult de 110 țări. De asemenea, la ediția EURO 2020, suporterii au fost invitați să joace Teqball în Budapesta, Roma și Londra.

În plus, acest sport se bucură de susținerea unor ambasadori de marcă, precum Ronaldinho, Figo, Galas, Karembeu, Puyol ori Pires, dar și promovări cu echipe de fotbal precum FC Barcelona, Manchester United, Chelsea sau Real Madrid. Ca un amănunt interesant, chiar și prințul Albert de Monaco are instalate în cadrul palatului regal două mese de Teqball.


Programul oficial al evenimentului de donare a meselor de Teqball în Oradea, pe Baza Sportivă Salca (Strada Meiului) este următorul:

• ora 14:00 Debutul evenimentului de donare a meselor de Teqball
• Discursul reprezentanților autorităților locale din Oradea
• Discursul domnului Gergely Murányi, directorul FITEQ pentru relații diplomatice
• ora 14:10 Semnarea și predarea certificatului de donație
• ora 14:15 Discursul domnului István Iglói-Nagy, Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria
• Discursul reprezentantului Liceului Romano-Catolic St. László
• ora 14:25 Semnarea și predarea certificatului de donație
• ora 14:30 Joc demonstrativ de Teqball
• ora 14:35 Interviuri și participarea la un joc demonstrativ pentru cei interesați
• ora 14:45 Sfârșitul programului oficial

About Author