Luca Popa un pas mare în viitoarea carieră

Luca Popa, originar din Oradea, a semnat un contract pe trei ani cu echipa Venezia Football Club. Sportivul lansat în Academia CSM Oradea a fost legitimat, așadar, de o echipă din Serie A – primul eșalon fotbalistic al Italiei.

Considerat unul dintre cei mai talentați tineri jucători de fotbal din România, lider al generației 2005, Luca (foto centru) a plecat în luna mai anul curent într-o perioadă de probe la celebra echipă italiană Atalanta Bergamo.

Fundaș central, Luca (foto, în dreapta, alături de agentul Cătălin Sărmășan) este nepotul lui Vasile Popa (bunic) – fost jucător la Jiul Petroșani și UTA, respectiv al Mădălin Popa (unchi) – fost jucător la Dinamo București, Gloria Bistrița, Pandurii Târgu Jiu și FC Bihor – având șapte apariții în Liga 1.

În sezonul 2019/20, tânărul fotbalist orădean a jucat în Liga a 4-a, tot pentru CAO Oradea, câștigând toate meciurile pe care le-a disputat și a ajutat astfel echipa să urce în eșalonul valoric superior. Popa a debutat, în luna septembrie 2020, la nivelul celui de-al 3-lea eșalon fotbalistic al României. În paralel, Luca este component de bază al echipei naționale U16.

De notat că Luca Popa s-a aflat în vizorul mai multor echipe din Serie A de mai mult timp. El a fost în probe și la Inter Milano, noua campioană a Italiei.

Pe parcursul anului 2019, Popa a participat la diferitele acțiuni de selecție a celor mai de perspectivă jucători ai generației 2005 din întreaga țară. El i-a convins pe antrenorii și managerii departamentelor de specialitate ale Federației Române de Fotbal și a fost inclus în lotul reprezentativei U15 și U16 pentru mai multe acțiuni.

Luca Popa este al 2-lea produs al Academiei CSM Oradea care semnează cu un club de top din Italia, după ce Patrik Gânțe a fost legitimat de AS Roma.

About Author