Categories Polo

Poloiștii orădeni au revenit la antrenamente

CSM Oradea s-a reunit în cursul zilei de joi (05.08). Staff-ul tehnic, format din Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu, însoțiți de directorul clubului, Șerban Sere, i-a întâmpinat pe sportivi la piscina în aer liber, din spatele bazinului olimpic Ioan Alexandrescu.

Echipa va efectua antrenamente pe plan local, urmând să beneficieze de condițiile oferite de sala de forță de la Arena Antonio Alexe, dar și în amintitul bazin. Săptămâna viitoare este programat un stagiu centralizat montan, după care sportivii se vor întoarce la Oradea pentru a continua antrenamentele specifice.

Antrenorul echipei, Dorin Costrăș a vorbit despre echipa pe care o va conduce în sezonul 2021/22, vorbind despre obiectiv, componența lotului de jucători, precum și despre participarea în cupele europene.

“Ne dorim să avem o prezență constantă din punct de vedere tehnic și tactic. Vom încerca să ne batem în continuare cu Steaua și cu Dinamo. De asemenea, ne dorim o continuitate în pregătire, astfel încât să nu mai fim perturbați de efectele acestei pandemii, care ne-a pus în dificultate în sezonul trecut și după cum putem să vedem încă nu poate fi controlată la nivel general.

Am pierdut la nivelul lotului de jucători câteva piese importante. Nu mă refer doar la portarul Gojko Pijetlovic, cât și la ceilalți sportivi care s-au despărțit de echipa noastră, de talie internațională. Așa cum sunt Vlad Georgescu, Seyia Adachi, Albert Vătrai și Dragoljub Rogac.

Îmi doresc să formăm o echipă puternică în noul sezon competițional. Mă bazez pe orgoliul și patriotismul local, pe dorința de afirmare a tinerilor jucători care formează lotul de jucători. În definitiv, la ora actuală avem doar doi jucători care nu sunt născuți și formați în Oradea. Avem la dispoziție întreg sezonul să formăm o unitate și o chimie în echipă care să ne ajute să luptăm cu principalele puteri ale poloului românesc.”

Plecările enunțate vor trebui compensate de jucătorii rămași, dar și de o cei veniți la echipă. Este vorba despre Istvan Szabo, Darian Luncan, respectiv portarii Lazar Brakocevic și Șerban Abrudan. Staff-ul tehnic continuă să monitorizeze piața, iar dacă se vor ivi oportunități de a atrage jucători care să se potrivească echipei, atunci se vor mai efectua transferuri. Cert este că antrenorul Dorin Costrăș dorește să legitimeze sportivi pe care îi cunoaște la nivel personal, care să fie exemple pozitive atât la antrenament, cât și la meciuri pentru cei tineri.

Antrenorul Costrăș a precizat următoarele în această privință:

“Lista de jucători rămâne deschisă. Există în continuare posibilitatea să facem noi încorporări în efectivul echipei. Suntem preocupați de acest lucru și încercăm să aducem încă unul sau doi jucători străini la echipă. În prezent suntem în standby referitor la acest lucru.”

Referitor la participarea în cupele europene, devenită deja o tradiție la CSM Oradea, antrenorul echipei a declarat:

“Similar anilor trecuți, obiectivul nostru pe plan internațional este să avem un parcurs cât mai lung posibil. Va fi un an foarte greu, la fel ca și precedentul, din mai multe puncte de vedere. Ne dorim o prezență onorabilă în cupele europene.”

About Author